SEP: Rožaje je mjesto u kojem se tradicionalno baštini višenacionalna i multikulturna harmonija

Stranka evropskog progresa (SEP) građankama i građanima Rožaja čestitala je 30. septembar  – Dan opštine.

Rožaje je, kako su naveli iz te stranke, mjesto u kojem se tradicionalno baštini višenacionalna i multikulturna harmonija – vrijednosti na kojima počiva građanski karakter crnogorskog društva.

„Iako opština sa značajnim razvojnim potencijalom, posljednjih godina svjedočimo usporenim ili gotovo zaustavljenim investicionim aktivnostima. Ranije započeti razvojni projekti čekaju završetak kako bi se valorizovale izuzetne prirodne pogodnosti za zamah zimskog i ljetnjeg turizma, što je pretpostavka novih radnih mjesta i sveukupnog ekonomskog napretka“, navode oni.

Za vrijeme 41. Vlade koju je predvodio Duško Marković, u Rožajama su, naglašavaju iz SEP-a, pokrenuti i završeni značajni projekti – investicija izgradnje Ski centra “Štedim” sa pratećom infrastrukturom vrijedna preko 20 miliona eura.

„Počela je i prilično odmakla izgradnja zaobilaznice oko Rožaja u vrijednosti oko 20 miliona eura. Otvorena je nova funkcionalna zgrada Dječjeg vrtića “Boško Buha”. Privedena je kraju izgradnja gradske tržnice u vrijednosti od preko milion eura. U kontinuitetu, različitim mjerama materijalne podrške, podsticano je unapređenje putne i komunalne infrastrukture na gradskom i seoskom području. Stranka evropskog progresa ima potencijal u znanju, ljudima i posvećenosti da značajno doprinese razvoju i progresu Rožaja, sjevera i Crne Gore u cjelini. U to ime, još jednom čestitamo Dan opštine“, dodaju oni.

foto: SEP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA