Uprava podnijela dvije krivične prijave protiv tri svoja službenika

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima danas je podnijela dvije krivične prijave protiv tri službenika Uprave, za koje se osnovano sumnja da su kao službena lica prekršili zakon i propise nesavjesnim postupanjem u vršenju službe, saopšteno je iz Uprave.

Menadžment Uprave je Osnovnom državnom tužilaštvu Berane podnio krivičnu prijavu protiv inženjera Milorada Golubovića.

„Koji je obavljajući poslove doznake za zadrugu „Agrokooperativa“ PTK Podgorica, doznačio državnu šumu na dva lokaliteta, koja je potom otuđena i izvršio doznaku na spornoj površini, koja je takođe kasnije otuđena u ukupnoj količini od 788,29 m³ bruto drvne mase i tom prilikom je nanio štetu državi u iznosu od oko 30.000 eura“, navode oni.

Istovremeno, menadžment Uprave uputio je Osnovnom državnom tužilaštvu Berane i krivičnu prijavu protiv inženjera Predraga Veljića, bivšeg rukovodioca Područne jedinice Andrijevica i bivšeg lugara Slobodana Ćulafića, angažovanog po Ugovoru o djelu, koji su napravili niz nepravilnosti, a koje su utvrđene nakon detaljne kontrole i primopredaje terena.

„Imenovana lica u prethodnom periodu nisu konstatovali bespravnu sječu molike, smrče, jele i bukve u ukupnoj količini od 350,53 m³ bruto drvne mase, čime su kršenjem zakona i propisa nesavjesno postupali u vršenju službe, svjesni svog djela čije su izvršenje htjeli i na taj način su nanijeli štetu državnom budžetu. Menadžment Uprave za gazdovanje šumama i lovištima očekuje da će Osnovno državno tužilaštvo u Beranama, na osnovu izvještaja komisije i prikupljenih dokaza, reagovati hitno po pitanju ovih prijava i procesuirati odgovorna lica, kako bi ih spriječili u daljem nesavjesnom radu. I u narednom periodu, nastavićemo aktivno da pratimo rad svih zaposlenih, ali i korisnika šuma, i hitno reagovati na sve uočene nepravilnosti i propuste, bez aboliranja bilo koga za koga se utvrdi da postupa suprotno zakonu i na štetu crnogorskih šuma“, dodaje se u saopštenju.

foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA