Vukotić: Gledam samo naprijed, uvijek može bolje

Fudbaleri Budućnosti su u petak uveče u Tuzima pobijedili aktuelnog šampiona Dečić sa 2:0 i tako otišli na plus osam u odnosu na svog najvećeg rivala.

Plavi su, dakle, derbi riješili u svoju korist, odigrali su dobro, dali dva gola, imali još nekoliko prilika, ali su u nastavku meča imali i malo sreće, jer domaćin nije iskoristio dva zicera.

Epitet igrača utakmice ponio je Milan Vukotić. Reprezentativac Crne Gore je postigao oba pogotka za svoj tim i na taj način svome time obezbijedio tri važna boda.

-Otvorili smo utakmicu na vrijeme, pa je sve bilo mnogo lakše u nastavku – rekao je 21-godišnji Milan Vukotić i dodao je svjestan da je derbi uvijek derbi.

-To je uvijek neki drugi meč, utakmica u kojoj nema favorita bez obzira na tabelu, formu ili razliku u bodovima… Mislim da smo dobro odigrali, kao kolektiv smo izgledali odlično u svim segmentima, osvojili tri važna boda na gostovanju, učvrstili se na vrhu tabele i to je to. Tek je završen prvi krug prvenstva i neozbiljno je da pričamo o bilo čemu drugom sem o lijepoj bodovnoj zalihi koju imamo. Sjutra se vraćamo obavezama i željni smo novih izazova na treninzima i utakmicama.

Utakmica u Tuzima je dokazala da u Crnoj Gori može da se igra dobar fudbal kada je ambijent pravi.

-Sve je bilo na najvećem mogućem nivou. Tribine su bile pune, naši navijači su došli u velikom broju da nas podrže, navijanje je bilo fer i korektno kako i treba da bude, pa smo se i mi igrači osjećali lijepo. Jednostavno, Prava utakmica.

Vukotić je na “Tuškom polju” iskopirao utakmicu sa Jezerom u Bijelom Polju, kada je takođe sa dva gola riješio meč. Sa tog meča protiv Plavljana vrtio se prvi pogodak, sada su oba projektovana za TV špice, ali posebno drugi bi morao da bude u svim fudbalskim učenicima.

-Ne želim da se vraćam unazad, gledam naprijed i zanima me samo sledeći korak. S druge strane, morate da budete zadovoljni kada uđete u seriju golova i asistencija, ali želim da budem još bolji kako individualno, tako i kolektivno kako bih doprinio timu što više mogu. Uvijek može bolje – rekao je Milan Vukotić.

„Plavi“ su jedini tim bez poraza (sedam pobjeda, dva remija), postigli su najviše golova (20),a  primili najmanje (tri). Stekao se utisak da spoj mladosti i isustva funckioniše na najbolji mogući način.

-Nije nas bilo lako uigrati sve, ali mislim kako vrijeme odmiče da se sve više zbližavamo na terenu. Zato i mislim da svi zajedno možemo da budemo bolji, na kraju krajeva i moramo, jer Budućnost uvijek traži samo najbolje. I to svi mi znamo, jer smo svjesni veličina i značaja dresa koji nosimo – poručio je Vukotić.

Reprezentacija je privilegija

Milan Vukotić bi trebalo da bude na spisku Roberta Prosinečkog za gostovanja Turskoj i Velsu u okviru Lige nacija. To je negdje očekivano nakon dobrih partija koje je nastavio nakon prethodnog poziva u A selekciju.

-Uvijek ću se sa velikim ponosom odazvati i dati cijelog sebe za dres sa državnim grbom, jer reprezentacija za svakog igrača mora da bude privilegija. Naravno, na selektoru je da odluči da li zaslužujem poziv ili ne – istakao je Milan Vukotić.

Foto: FCG/Filip Filipović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA