Demokrate: Jedini koji su ušli u zonu krivične odgovornosti je upravo DPS

DPS, sada kada je uhvaćen u pokušaju prevare, koja je zaustavljena brzom reakcijom Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, pokušava zaprijetiti biračima koje su oni upisali u birački spisak podnošenjem krivičnih prijava, što je teška nebuloza. Tako su slagali javnost da raspolažu sa spiskom od 3.300, pa sa spiskom od 2.300, te dođosmo do spiska od 1910, od kojih je 1905 upisano za vrijeme DPS-a. Sva vam je istina ovakva, poručile su Demokrate povodom prethodnog reagovanja Demokratske partije socijalista, u kom su istakli da je ministar unutrašnjih poslova, Danilo Šaranović, “pozvao građane da počine krivično djelo i sam ušao u zonu krivične odgovornosti”.

“Jedini koji su ušli u zonu krivične odgovornosti je upravo DPS”, naglasile su Demokrate.

Kako su naveli, “evropski DPS” zaboravlja kad prijeti sa Evropskom unijom da je još u Ugovoru iz Mastrihta pa zaključno sa Poveljom o temeljnim pravima – glasanje na lokalnim izborima u EU dozvoljeno bez obzira na državljanstvo, ukoliko imaš prebivalište u konkretnom gradu.

“U slučaju spiska dostavljenog od strane DPS-a sva lica imaju crnogorsko državljanstvo i prebivalište u Podgorici i svakako upisana su za vrijeme vlasti DPS-a uz tvrdnju DPS-a da su birački spisak vodili tačno, u skladu sa Zakonom i Ustavom Crne Gore”, kazale su Demokrate.

Jedno je jasno, ističu oni, “DPS drastično gubi izbore, i sva lica koja pokušavaju spriječiti da neko ostvari svoje biračko pravo, suočiće se sa silom zakona i krivičnom odgovornošću”.

“I na kraju: nećete gospodo iz DPS-a ni protiv koga podnijeti krivične prijave, jer bi u tom slučaju vi krivično odgovarali za lažno prijavljivanje, već prijetite praznom puškom i služite se trikovima iz sedmog razreda osnovne škole.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA