(VIDEO) RTNK u patroli sa presretačem: Brza vožnja i nepoštovanje propisa glavni uzročnici saobraćajnih nezgoda

Odjeljenje bezbjednosti (OB) Nikšić u okviru svojih redovnih aktivnosti sprovodi kontrolu na putevima, patrolno i specijalnim vozilom- presretačem.

Ekipa RTNK imala je priliku da zabilježi kako to izgleda na licu mjesta, pogledajte u prilogu koji slijedi:

Nepoštovanje saobraćajnih propisa i brza vožna najčešći su uzroci saobraćajnih nezgoda i nesreća.

Tokom kontrole brzine vožnje na magistralnom putu Nikšić- Podgorica, kojoj smo prisustvovali, ekipa za detektovanje, evidentiranje vozila u pokretu zabilježila je dva prekršaja.

Za jednog učesnika u saobraćaju izrečena je novčana kazna na licu mjesta.

Drugi vozač prekoračio je maksimalnu dozvoljenu brzinu za 73km/h , te po zakonu o saobraćaju lice se privodi kod sudije za prekršaje koji određuje kaznu.

Prema podacima OB Nikšić u proteklom mjesecu izrečeno je 138 kazni za prekoračenje dozvoljene brzine, dok su četiri lica uhapšena.

Opus poslova policijskih službenika je preventivno i represivno djelovanje na magistralnim putevima, evidentiranje prekršioca saobraćajnih propisa i izricanje kazni.

Osim presretača, pripadnici OB Nikšić vrše i redovne kontrole na gradskim i magistralnim putnim pravcima. Na tom dijelu puta vozači često upozoravaju tzv. ablendovanjem ostale učesnika na policijske ekipe, što dovodi do smanjenja brzine i ispod dozvoljene.

Pojašnjeno nam je da za policijske službenike koji koriste presretač ne važe ista pravila u saobraćaju kao i za ostale učesnike.

Pored redovnih aktivnosti i apela koje svakodnevno upućuju učesnicima u saobraćaju, pripadnici OB Nikšić i Regionalnog centra „Zapad“ povodom 2.oktobra Dana unutrašnjih poslova, organizovaće humanitarnu akciju davanja krvi.

Ana Jokić
foto/ video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA