Počela izgradnja mosta na Lješnici: Za preporod fudbala i početak nove sportske ere u Bijelom Polju

​Izgradnja mosta na Lješnici glavni je preduslov za izgradnju fudbalskog trening kampa koje Opština Bijelo Polje zajedno gradi sa Fudbalskim savezom Crne Gore (FSCG), kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović, koji je sa saradnicima obišao radove.

On je naglasio da izgradnja mosta košta oko 58.000 eura, a da je ukupna vrijednost izgradnje sportskih terena oko tri miliona eura.

– Obaveza Opštine je bila da izgradi ovaj most koji je uvod u ove sportske sadržaje, a naša obaveza je izgradnja trafostanice i ostale infrastrukture. Projekat je završen i ubrzo kreće tender, a potom i izgradnja dva multifunkcionalna fudbalska terena, tribina, svlačionica i ostalih sportskih sadržaja i upravne zgrade – naveo je Smolović.

U Lješnici koja je više nego frekventno naseljena postoji uska ulica kojom se teško mimoilaze da putnička auta. Uz to, nema ni trotoara, a veliki je broj pješaka, posebno djece prolazi ovom dionicom.

image

– Ulica je trenutno usko grlo i u toku je izrada projektne dokumentacije za gradnju lokalnog puta koji će od Autobuske stanice voditi do iznad izvorišta Kisjele vode.Taj put će se raditi po svim standardima, a biće izgrađen i trotoar. Nakon završetka projektne dokumentacije ulazimo u eksproprijaciju zemljišta – kazao je sekretar Sekretarijata za investicije Mensur Hajderpašić, dodajući kako se nadaju da će za to imati razumijevanje mještana Lješnice.

Kada je u pitanju izgradnja mosta, Hajderpašić kaže da će most vrijedan 58.370 hiljada eura biti širok šest metara sa dvije trotoarske staze od po metar i po. Dužina sa pristupnim putevima je 13,5 metara.

– Takođe, imamo uvjeravanja da tokom radova neće doći do eventualne devastacije rijeke Lješnice i da će vodotok biti kao i dosad – pojasnio je Hajderpašić.

Odgovarajući na pitanje novinara „Dana“ kako misle da ispoštuju dinamiku radova, s obzirom na to da tabli na gradilištu piše da je rok završetka 1. oktobar, a da su radovi tek počeli, on je kazao da će se kasniti petnaestak dana.

– Imali smo u jednom dijelu problem sa projektnom dokumentacijom, ali to je riješeno i očekujem da most bude zvršen sredinom oktobra – kazao je Hajderpašić.

Bolji uslovi za sportiste

Izgradnja ovih terena će preporoditi fudbal u Bijelom Polju, u saradnji sa FSCG već smo postavili reflektore na gradskom stadionu. Planiramo i rekonstrukciju atletske staze, postavljen je novi parket u hali, u toku je proboj trim staze na Obrovu. Predviđena je i izgradnja treće SRC Otoka i to su dokazi da Opština Bijelo Polje zajedno sa partnerskim institucijama mnogo ulaže u sport – istakao je Smolović navodeći da će se izgradnjom modernog kompleksa znatno poboljšati uslovi za rad svih pet fudbalskih klubova i da će sportski život u Bijelom Polju biti znatno unaprijeđen.

– Završetkom ovih terena možemo da pričamo o razvoju fudbala i o kvalitetnom bavljenju fudbalom jer trenutno oko 800 djece trenira ovaj sport u našem gradu, a puštanjem u rad terena taj broj će biti sigurno veći – kazao je potpredsjednik Opštine i predsjednik FK Jedinstvo Nermin Bećirović.

Foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA