Demokrate DPS-u: Želja će vas biti gospodo, i vas i škaljarski i kavački klan i sve njihove ogranke

A, želja će vas biti gospodo. I vas i Škaljarski i Kavački klan i sve njihove ogranke, odgovor je Demokratske Crne Gore upućen Demokratskoj partiji socijalista nakon što su pozvali potpredsjednika Vlade Aleksu Bečića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da podnesu ostavke nakon najnovijeg ubistva na Cetinju.

„Hvala što ste priznali ko vam najviše smeta. Hvala što ste izgovorili imena onih od kojih se najviše plašite. Gledaćete nas još dugo, a mafiju i kriminalne strukture satiraćemo na svakom koraku. Atakovali ste na njih dvojicu sve vrijeme opozicione borbe i pištoljima i partijskim policajcima i partijskim tužiocima i partijskim pesnicama. I šta ste dobili? Političku šaku u vrh čela“, kazali su iz Demokratske Crne Gore. 

Kako su kazali, tužilaštvo i sektor bezbjednosti ne zanima ni kako se ko zove, ni ko kome pripada. To je, dodaju, evropska zemlja i zemlja za koju su se borili i izborili.

„Znamo da su vam sve teze o selektivnom pristupu obavještajno-bezbjednosnog sektora i Tužilaštva pale u vodu. Svjedočimo najvećoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Boli vas što je za jedanaest mjeseci procesuirano i uhapšeno preko 600 članova organizovanih kriminalnih grupa i rasvijetljeno svako krivično djelo kao posljedica obračuna organizovanih kriminalnih grupa, čiji ste vi politički advokati. Tako ste izrodili sistem u kojem su čelnici, sudstva, tužilaštva i bezbjednosnog sektora optuženi da su vršili najteža krivična djela i bili kuriri i sluge mafije i narko kartela“, poručili su iz Demokratske Crne Gore. 

Jedan od direktora Uprave policije, kojeg su, kako tvrde iz Demokratske Crne Gore, izabrali su iz DPS-a.

„Koji je vama služio, prije neki dan, pred crnogorskim sudom saopšti da je učestvovao u švercu cigareta, dok ste vi tvrdili da je u pitanju politički progon. Isto ste tvrdili i za Zorana Lazovića i Milivoja Katnića, pa su tročlana vijeća nekoliko crnogorskih sudova potvrdili osnovanu sumnju za izvršenje teških krivičnih djela. A, za ova lica ste gospodo dali svoje potpise da se isti puste na slobodu. Zna se i zbog čega. Zato što je vaša partija najveća fabrika izvršilaca najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije. Naravno, vi ste izrodili i dva najveća narko kartela u Evropi, kojima ste omogućili da steknu na stotine miliona eura, pa nažalost posljedice njihovih obračuna svjedočimo i dan danas“, dodaju u saopštenju. 

Poručuju DPS-u da je za vrijeme njihove Vlade za jedan četvorogodišnji mandatni period od 2016. do 2020. godine ubijeno ukupno 93 lica, u kriminalnim obračunima 42, dok je bilo 6 slučajno ubijenih.

„A, ukupno za vrijeme vaše vlasti ubijeno čak 711 lica. Za vrijeme četvorogordišnjeg mandatnog perioda novih demokratskih vlada od 2020. do današnjeg dana ubijeno ukupno 27 lica, u kriminalnim obračunima 7 i 0 slučajno ubijenih. Boli vas gospodo što smo broj ubijenih u obračunima kriminalnih klanova, koje ste vi institucionalno stvarali i štitili smanjili sa 42 na 7, a slučajno ubijenih sa 6 na 0. Drago nam je što odlučno gasimo sve vaše kriminalne grupe i vas same. Što ćemo vam dokazati i na izborima koji se održavaju za dva dana“, zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA