Vešović: Počela isporuka jagnjećeg mesa penzionerima

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović saopštio je da je počela isporuka jagnjećeg mesa penzionerima.

Penzioneri će, kako je dodao, plaćati meso po cijeni 8,20 eura po kilogramu na osam beskamatnih rata.

“Opštinska udruženja preko podružnica i mjesnih udruženja organizuju upis jagnjećeg mesa, shodno predugovoru o isporuci istog. Mesne industrije su poslale jedinstvene ponude, a penzioneri će robu upisivati kod jedne od naznačenih kuća po sopstvenom izboru. Svaki penzioner će potpisati izjavu koja će biti narudžbenica i administrativna zabrana da Fond PIO može odbiti utvrđenu mjesečnu ratu, a da otplata započne do 20. januara 2025. godine sa isplatom decembarske penzije”, naveo je Vešović.

Opštinska udruženja će, dodaje, sa isporučiocima mesa dogovoriti vrijeme i mjesto isporuke i obavijestiti penzionere svako u svojoj sredini.

“Kako smo obaviješteni od pojedinih opštinskih udruženja isporuka jagnjećeg mesa penzionerima je počela. Ova aktivnost će trajati do 15. oktobra. Savez udruženja penzionera Crne Gore u toku iduće nedelje, organizuje sastanak sa kućama iz oblasti mesne industrije oko isporuke drugog dijela zimnice i to: suhomesnatih proizvoda i polutki ( telećih, junećih i svinjskih). Svrha sastanka je da isporučioci drugog dijela zimnice ponude penzionerima ujednačene cijene kao i ranijih godina”, kazao je Vešović.

Kako je dodao, i drugi dio zimnice penzioneri dobijaju na 10 beskamatnih rata.

“Inicijativu za zimnicu je započeo Savez udruženja penzionera uputivši 1. avgusta dopis oko otkupa jagnjećeg mesa po povoljnim uslovima Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvu socijalnog staranja, brige o porodici i demografiji i Fondu PIO Crne Gore i predložio da se održi sastanak posvećen otkupu jagnjećeg mesa do 1. septembra tekuće godine”, rekao je Vešović.

Sastanak na kojem su dogovoreni detalji otkupa viškova jagnjadi i organizacije isporuke je održan 2. septembra u Ministarstvu poljoprivrede i prisustvovali su ministar Vladimir Joković, ministar Damir Gutić, direktor Fonda PIO Vladimir Drobnjak, predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović i predsjednica Upravnog odbora Fonda PIO Darka Džambasan.

Iz oblasti mesne industrije sastanku su prisustvovali direktori Đorđije Goranović – “Goranović” iz Nikšića, Hilmo Franca – “Mesopromet” iz Bijelog Polja, Dragan Martinović – “Martex” iz Cetinja, Srđa Radović – “Tuko” iz Nikšića i Dragana Obradović – “HM” iz Žabljaka.

foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA