Na inicijativu Ministarstva saobraćaja niža opštinska taksa za Aerodrome CG u Zeti

Predsjednik Opštine Zeta danas je prihvatio inicijativu ministarke saobraćaja, da se smanji iznos takse koju opština naplaćuje aerodromu koji se nalazi na teritoriji Zete. Ova odluka naći će se na javnoj raspravi, nakon čega će biti upućena na usvajanje SO Zeta, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević pozdravila je ovakvo postupanje predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića, navodeći da je Asanović pokazao razumijevanje za potrebu da se aerodrom koji se nalazi na teritoriji opštine čiji je predsjednik učini konkurentnijim.

“Ministarstvo saobraćaja je u potpunosti posvećeno misiji da crnogorske aerodrome učinimo što konkurentijim, i ovo je samo jedan korak ka tom cilju. Želim da se zahvalim predsjedniku Opštine Zeta Mihailu Asanoviću, na razumijevanju i prihvatanju ove inicijative. Dobrim upravljanjem od Zete koja je najmladja crnogorska opština, i to u izuzetno otežanim okolnostima, bez definitivnog razgraničenja sa Glavnim gradom, uspio je da ostvari dobre finansijske rezultate i tu smo vidjeli prostor za ovu inicijativu, koja neće oštetiti opštinu, ali će značajno pomoći aerodromu koji se nalazi u Zeti i kao takav je izuzetno važan i za samu opštinu”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović istakao je da sa ovakvom odlukom želi da doprinese poslovanju Aerodroma CG, shvatajući značaj koji aerodrom koji se nalazi na teritoriji zetske opštine ima za Crnu Goru i njenu povezanost sa svijetom.

Asanović je, kako navode, dodao da vjeruje da će ovakvo postupanje pomoći da Aerodromi CG budu još konkurentniji u budućnosti.

Jelena Maraš, predsjednica odbora direktora Aerodroma CG zahvalila se predsjedniku Opštine Zeta Mihailu Asanoviću i ministarki saobraćaja Maji Vukićević na ovoj inicijativi, koja je izuzetno važna. Maraš je zahvalila Asanoviću na razumijevanju, i istakla izuzetnu saradnju koju Aerodromi CG imaju sa ministarstvom saobraćaja, a čija je potvrda i ova odluka.

foto: Ministarstvo saobraćaja

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA