Marković: Milatović nam je odavno jasno kazao ko su njegovi politički idoli i čiju ideologiju želi slijediti

„Predsjednik svih građana” Crne Gore i učesnik na podgoričkim izborima Jakov Milatović nam je odavno jasno kazao ko su njegovi politički idoli  i čiju ideologiju želi slijediti. U bespogovornoj odanosti Slobodanu Miloševiću kod Momira Bulatovića je vidio dosljednost, ljubav i  nenametljivu posvećenost Crnoj Gori. Milošević je planirao da Crna Gora bude 27. izborna jedinica u državi pod upravom Beograda. Iz toga je lako objašnjivo zašto se po raznim pitanjima divi i Aleksandru Vučiću i zašto se zbuni i zamuca kada ga ovaj prekine u izlaganju ili mu oponira svojim poznatim prizemnim doskočicama, saopštila je potpredsjednica LP-a i predstavnica Evropskog saveza Jelena Marković.

Kako ističe, bilo je stoga i za očekivati da će na temu spomenika mitropolitu Srpske pravoslavne crkve, Amfilohiju, kazati da je „vaẓ̌na lič̣nost naše istorije”. 

„Možda važna ličnost srpske istorije, ali sigurno nije crnogorske istorije. I izjavom i poštovanjem pokazuje nam kojoj se priklonio i jasno nam je da ni crnogorska istorija, ni crnogorska crkva,  ni kako i sam izjavljuje ni crnogorski jezik, nijesu njegovi. I dok Milatović izjavljuje da Vlada urušava institucije, što je tačno, podsjetiću da to čini i on. Izjavom da govori srpskim jezikom jasno krši Ustav nad kojim se zakleo da će ga poštovati, direktno je prekršen član 13. stav 1 Ustava Crne  Gore. To ne kaže Jelena Marković već Ustavni sud svojom odlukom U-I br.  39/11 i 37/12 od 18. juna 2013. g. u kojoj je jasno izrečeno da je  četvoroimeni jezik neustavan i da je službeni jezik crnogorski i samim tim obavezujući za sve građane i institucije u CG. Da nastavlja istim načinom, pokazuje Milatović jer i zarad podgoričke kampanje, u više navrata krši Ustav Crne Gore“, navodi Marković.

Sve što čini obavezuje je, kako kaže ona, da svojim navodima pokuša otvoriti oči crnogorskom narodu i međunarodnoj zajednici, ne zaboravljajući ulogu Dritana Abazovića, sad njegovog koalicionog partnera na izborima u Podgorici.  

Ali kako je istakla, u kršenju Ustava nije sam, već da to čine i premijer Milojko Spajić, Dritan Abazović, zatim predsjednik Skupštine Andrija Mandić koji, kako kaže, kao i Milatović zloupotrebljava službeni položaj u svrhu kampanje za podgoričke izbore.

„Zaštitinicima tuđih interesa, produženoj ruci Vučićevskih nagona, sve je uzalud, od Podgorice kreće njihov politički sunovrat, a Milatovićeva podrška za spomenik Amfilohiju je ustvari spomenik njegovom narednom mandatu za Predsjednika CG. Za jedno društvo, državu i naciju važne su one ličnosti koje ih svojim djelovanjem vode naprijed, koje ih čine boljim i progresivnijim. Važne su one ličnosti koje svojom vizijom, znanjem i autoritetom reformišu društvo i državu“, kaže Marković.

Kako navodi ona, kao posvećenog evropejca i euroatlantistu, Milatoviću je sigurno jako važno za njegovu istoriju to što je Amfilohije NATO nazivao četvrtim rajhom, a EU sotoninim repom. 

„Amfilohijeva zaostavština temeljena na ovim njegovim izjavama nažalost je važna za, na našu nesreću aktuelnog predsjednika Crne Gore, a za  državu Crnu Goru predstavlja osnovu za urušavanje njenog crnogorskog  identiteta, njene kulture, tradicije, rušenja njene državnosti i od Crne Gore stvaranje teritorije ,,srpskog sveta“. Ali jako je važna i za budućnost Crne Gore, da uvijek znamo ko u Crnoj Gori nikada ne smije dobiti spomenik“, zaključuje Marković.

foto: Liberalna partija

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA