(VIDEO) Visokoškolske ustanove iz Nikšića upriličile svečani prijem brucoša

Nastavna 2024/25. godina počela je danas zvanično na Univerzitetu Crne Gore svečanim prijemom studenata prve godine osnovnih studija. Novim članovima akademske zajednice svečanu dobrodošlicu upriličile se i viskoškolske ustanove iz Nikšića – Filološki, Filozofski i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje.

Visoki obrazovni standardi, uspješan spoj tradicionalnih vrijednosti i postignuća i savremenih naučnih saznanja, kompetentan i posvećen nastavni kadar, dinamično i inovativno radno okruženje, mogućnost sticanja dodatnih znanja i vještina učešćem u raznim vannastavnim aktivnostima i programima mobilnosti odlike su Filozofskog fakulteta zbog kojih su svršeni srednjoškolci iz cijele Države izabrali upravu tu obrazovnu ustanovu za nastavak školovanja. Dobrodošlicu brucošima pod okrilje najstarije ustanove visokog obrazovanja u Crnoj Gori poželjela je prodekanka za nastavu, prof. dr Dijana Vučković.

Svečani prijem brucoša upriličio je i Filološki fakutet. Novoj generaciji visokoškolaca obratio se dekan, prof, dr Igor Lakić, koji je se, u uvodnoj riječi, osvrnuo na istorijat te viskoškolske ustanove, strategiju razvoja i buduće planove, poručivši brucošima da u budu uporni i istrajni u osvajanju akademskih znanja i vještina.

I na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje svečanim prijemom članovi Uprave i kolektiva poželjeli su dobrodošlicu novoj generaciji.

Svečani prijem završen je uručenjem indeksa, čine su brucoši i zvanično postali dio akademske zajednice Univetziteta crne Gore.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA