Leković: Neophodno je da Odbor za antikorupciju redovno vrši nadzor ASK-a

Zamjenik predsjednika Odbora za antikorupciju i poslanik Demokrata Momčilo Leković kazao je da smatra da je u najskorijem periodu potrebno zakazati i organizovati sjednicu Odbora na kojoj bi tema bila dosadašnji rad Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije kao i planovi Savjeta, odnosno Agencije u narednom periodu.

„Smatram da je važno da Savjet bude pozvan kako bi na transparentan način izvjestio o preduzetim mjerama i rezultatima u borbi protiv korupcije.

Kontinuiranom interakcijom između skupštinskog Odbora i Savjeta uspostaviće se dobra praksa i pružiti mogućnost Savjetu da predstavi svoje rezultate“, istakao je Leković u saopštenju dostavljenom medijima.

On je dodao da, s obzirom na značaj uloge koju Agencija ima u borbi protiv korupcije, smatra da je neophodno da Odbor koji je sastavljen od parlamentarne većine i opozicije redovno vrši nadzor i prati rad ove institucije.

„Ove sjednice bi predstavljale priliku da se jasno sagleda efikasnost dosadašnjih mjera, ali i da se predlože konkretni koraci za unapređenje rada u budućnosti.

Očekujem da svi članovi Odbora pokažu odgovornost i podrže ovu inicijativu kako bismo zajednički unaprijedili efikasnost antikorupcijskih mehanizama u našoj zemlji“, zaključio je Leković.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA