MPNI: Uvećane zarade za preko 15.000 prosvjetnih radnika u Crnoj Gori

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović potpisala je danas sa predsjednikom reprezentativnog Sindikata prosvjete Radomirom Božovićem Granski kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete.

“Usvojenim izmjenama Granskog kolektivnog ugovora zarade za preko 15.000 zaposlenih u prosvjeti će se uvećati u rasponu od kumulativno 17,4% do 18,6 % u odnosu na junske zarade, kao što je i predviđeno Sporazumom potpisanim u martu između Vlade Crne Gore i Sindikata prosvjete”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako pojašnjavaju to je ekvivalentno uvećanju u iznosu od oko 100 do 180 eura, a za nastavno osoblje od 115 do 165 eura, u zavisnosti od dužine radnog staža.

“Ističemo da će uvećanje zarade za određeni broj zaposlenih iznositi 33% zbog uvećanja minimalne zarade za zaposlene sa nižim nivoom kvalifikacija sa sa 450 eura na 600 eura”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Realizujući dogovoreno, Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija i Vlada Crne Gore, kako poručuju, pokazuju ozbiljnost i odlučnost da kroz poboljšanje statusa zaposlenih u prosvjeti, ispune preduslove za ostvarivanje ciljeva planiranih u budućem periodu.

foto: MPNI

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA