Alkaras: Igrači će morati da preskaču turnire kako bi se sačuvali od povreda

Nakon fudbalera, i teniseri su se požalili na prenatrpan kalendar. Jedan od najboljih igrača svijeta Karlos Alkaras kazao je da će takmičari morati da preskaču turnire, kako bi se sačuvali od težih povreda.

„Mnogi smatraju da je takmičarski kalendar sada dobar, ali mnogi, među kojima i ja, uvjereni su da je previše obaveznih turnira i da će ih sa godinama biti još više. Na neki način nas ubijaju. Sada je zbog kalendara mnogo više povrijeđenih, a u jednom trenutku će igrači morati da preskaču turnire kako bi sačuvali tijelo, kako bi više bili sa porodicama, kako bi imali život i van tenisa“, kazao je Španac , koji trenutno igra na Lejver kupu u Berlinu.

Ističe da će zbog jakog motiva uspjeti da privede sezonu kraju.

„Sezona je bila veoma duga, igrao sam manje takmičenja od ostalih tenisera, ali mnogo mečeva.Imao sam i neke povrede, eksperimentisao sam kako da igram poslije njih. Sezone su sve duže i napornije, i fizički i psihički. Biće teško do kraja godine ali osjećam jak motiv i osjećam se sve bolje i bolje“, kazao je Alkaras.

Alkaras je u maju propustio Masters u Rima zbog povrede, ali je potom igraonon-stop. Osvojio je Rolan Garos i Vimbldod, na a OI u Parizu je u finalu poražen od Novaka Đokovića, da bi potom igrao i u Sinsinatiju i na US openu.

Nakon svega toga je predvodio Španiju u Dejvis kupu u Valensiji i sada je u Berlinu.

Foto: Vimbldon

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA