Joković u utorak na sastanku ministara poljoprivrede u Skoplju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, učestvovaće u utorak u Skoplju na 18. godišnjem radnom sastanku ministara poljoprivrede zemalja jugoistočne Evrope.

Joković će sastanku prisustvovati na poziv ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Sjeverne Makedonije Cvetana Tripunovskog i generalnog sekretara Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) Bobana Ilića.

„Tokom sastanka, ministri i šefovi delegacija, okupljeni pod okriljem SWG-a, sastaće se u Skoplju kako bi razgovarali o budućim dešavanjima u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja u regionu jugoistočne Evrope“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe, ministri i šefovi delegacija će prestaviti sveobuhvatan proces regionalne saradnje u ovoj oblasti.

Na sastanku će posebna pažnja biti posvećena integraciji u EU i aspektima politike poljoprivredog i ruralnog razvoja, posebno u vezi sa Zelenom agendom za Zapadni Balkan.

Ova tema će biti pokrenuta u skladu sa Jahorinskom agendom 2024, koja predstavlja zaključke sa ovogodišnjeg Foruma poljoprivrednih politika održanog u junu na Jahorini.

Na sastanku u Skoplju, trebalo bi da bude usvojen i nacrt Deklaracije o hrani i poljoprivredi, koja predstavlja važan korak ka formalizaciji saradnje između zemalja Zapadnog Balkana u kontekstu Berlinskog procesa, sa posebnim naglaskom na postizanje ciljeva održivog razvoja u poljoprivredi.

Foto: Gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA