„Sokoli“ 74. na Fifinoj listi: Island tri mjesta ispred, Turska 26, a Vels je na 29. poziciji

Septembarske akcije u Ligi nacija donijele su dva poraza fudbalera Crne Gore, pa je pad na Fifa rang listi bio i očlekivan.

Naš nacinalni tim sada se nalazi na 74. mjestu, što je za jednu poziciji slabiji plasman u odnosu na prethodno rangiranje najboljih reprezentacija na svijetu.

„Sokoli“ su na startu Lige nacije poraženi od Islanda (2:1) u Rejkjaviku i Velsa (2:1) u Nikšiću.

Najbolji plasman Crna Gora je imala 2011. tokom kvalifikacija za EURO 2012 kada je stigla do 16. pozicije. Prosječno mjesto „sokola“ od debija Crne Gore na internacionalnoj sceni je 76 – najveći skoko napravila je za 49 mjesta, a najveći pad od 27.

Među prvih deset nije bilo promjena, pa je tako na vrhu i dalje svjetski prvak Argentina, a prate je Francuska, Španija, Engleska, Brazil, Belgija, Holandija, Portugal, Kolumbija i Italija.

Kada su u pitanju rivali Crne Gore u Ligi nacija Island nije daleko od naše selekcije i nalazi se na 71. mjestu, ali zato jesu preostala dva – Turska trenutno drži 26. poziciju, a Vels je 29, što je za jednu poziciju bolji plasman te selekcije u odnosu na prethodnu listu.

Naredne meče u najmlađem Uefinom takmičenju „sokoli“ igraju u gostima – 11. oktobra protiv Turske u Samsunu i tri dana kasnije sa Velsom u Kardifu.

Foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA