„Turska značajno doprinijela modernizaciji Vojske“

Turska je važan saveznik Crne Gore i između dvije zemlje uspostavljena je kvalitetna i intenzivna odbrambena saradnja, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović, na sastanku sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom i novoizabranim izaslanikom odbrane, pukovnikom Mehmetom Cetinom Atamanerom.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, podvukao i značaj višegodišnje podrške Turske u vidu donacija vojne opreme Crnoj Gori, koje su značajno doprinijele procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

Ministar je iskazao i zadovoljstvo što je imenovanjem pukovnika Atamanera Crna Gora dobila prvog rezidentnog izaslanika odbrane Turske u Crnoj Gori. Kazao je da će to nesumnjivo doprinijeti daljem razvoju odbrambene saradnje i poslati snažnu poruku o jačanju međudržavnih odnosa Crne Gore i Turske.

Kalkavan je, ističu, takođe naglasio da su naše dvije zemlje razvile odličnu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od značaja. Iskazao je spremnost za dalje snaženje bilateralnih odbrambenih odnosa, imajući u vidu značaj zajedničkog djelovanja u trenutnom geopolitičkom kontekstu.

„Pukovnik Atamaner je kazao da je i njegovo postavljanje za rezidentnog izaslanika odbrane pokazatelj koliko njegova zemlja drži do razvoja odbrambene saradnje sa Crnom Gorom. Dodao je da će dati lični doprinos za njen dalji razvoj i otvaranje mogućnosti za nove aktivnosti i projekte od obostranog značaja. On se sastao i sa načelnikom Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Mitrom Klikovcem“, zaključili su iz Ministarstva odbrane. 

foto: MO

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA