(VIDEO) Svečanom sjednicom Žabljak obilježio Dan opštine

Svečanom sjednicom proslavljen je 17. septembar, Dan opštine Žabljak, na kojoj su govorili predsjednici Opštine i Skupštine Opštine Žabljak, Radoš Žugić i Ivan Popović.

U svojim obraćanjima, akcenat su stavili na najvažnije poslove i aktivnosti, kao i njegovanje dobre saradnje svih političkih subjekata za dobrobit Žabljaka i svih Žabljačana. Čestitke su uputili predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predsjednik Vlade Milojko Spajić i predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, poslanici Skupštine Crne Gore, državni sekretari u Vladi Crne Gore, predsjednici opština i Skupština opština, ambasador Srbije, Nebojša Rodić, predstavnici institucija, paroh žabljački sveštenik Milivoje Jovović, gosti iz prijateljskih gradova i drugi.  Predsjednik Skupštine Opštine Žabljak Ivan Popović je na početku pozvao sve prisutne da minutom ćutanja odaju počast rodoljubima koji su položili živote u borbi za slobodu, kao i preminulim sugrađanima u periodu između dvije svečane sjednice. 

On je istakao da ovaj datum okuplja sve da vole Žabljak, njegova sela, jezera, rijeke, izvore, vrhove, ulice, njegovu slavnu prošlost i očekivano ljepšu budućnost.

Za godinu dana u opštini Žabljak desile su se krupne promjene. Grad je bio jedno veliko gradilište i  radilište, te se sa pravom može reći da su ponosni na postignute rezultate koje su domaćinskim i pregalačkim radom stvarali u prethodnoj godini, poručio je predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić.

On je zahvalio i Vladi Crne Gore koja je prepoznala kvalitet i spremnost projektne dokumentacije, koju je Opština Žabljak kontinuirano spremala i zahvaljujući kojoj su povukli značajna sredstva iz državnog budžeta.

Na svečanoj sjednici bio je prikazan film o postignutim rezutatima Opštine Žabljak za prethodnu godinu u produkciji Radio-televizije Nikšić, kao i video-materijal Turističke organizacije Žabljak koji je imao veliki broj pregleda na društvenim mrežama, a program je svojim izvođenjem uljepšala i Branka Zečević, etno pojac. Na adresu Opštine stigao je i veliki broj čestitki.

Marijana Tomić

foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA