(VIDEO) Fakultet za sport i fizičko vaspitanje obilježio 15 godina rada

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću danas je obilježio 15 godina uspješnog rada, a svečanosti su prisustvovali istaknuti profesori iz Crne Gore i regiona, sportski radnici, kao i čelni ljudi opštine.

Na današnji dan prije 15 godina sa radom je počeo Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću. U međuvremenu postao je ugledna institucija koja je pedagozima fizičke kulture pomogla ravnopravno učešće na sceni regiona i Evrope. Prisutnima se obratio dekan Rašid Hadžić I kazao da je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje danas jedan od zapaženijih u Crnoj Gori i šire.

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković poželio je uspješan rad fakultetu u narednim godinama i dodao da Opština stoji uz sve univerzitetske jedinice.

Na svečanosti su uručene diplome svršenim studentima, kao i plakete onima koji su dali svoj doprinos u radu fakulteta.

Ivan Roćenović
Foto/video: RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Prvi red na ponos cg.
MedijaTorima:fakultetska jedinica vaspitanja ,obrazovanja ,sporta i fizičke kulture koja je mijenjala ime postoji više od 7 decenija.
Iznedrila je istoriju u svom dugogodisnjem postojanju, a njeni kadrovi utkali su svoje pionirske ideje i život da bi danas bila to što.jeste.
Ni pomeni o instituciji pregaocima t o je neposteno, neznaveno i nezampaceno.
Obraz je dimenzija ljudskosti i morala.
Da li se.mozete nositi sa tim.
U ime zaborava i neznanja sadasnjih, izvinjavam se svim pedagozima i studetima koji su prošli kroz ovu instituciju a da su ostali u zaboravu.

NIKŠIĆ PROGNOZA