Udruženje stočara Danilovgrad: Tražimo ostavke svih koji su postupali neodgovorno u slučaju kju groznice

Povodom zvanične objave Instituta za javno zdravlje Crne Gore da su u opštini Danilovgrad potvrđeni prvi slučajevi obolijevanja od kju groznice, Udruženje stočara Danilovgrad poziva nadležne organe da što hitnije utvrde svako nestručno, nezakonito i neodgovorno ponašanje u postupanju u konkretnim slučajevima, sa kojima su, kako navode, upoznali menadžment Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Poslednji put pozivamo sve odgovorne u tom ministarstvu, da bez odlaganja podnesu ostavke, a resore prepuste stručnim i odgovornim ljudima, koji će znati odgovoriti izazovima sa kojima se susretnu. U protivnom pozvaćemo ne samo stočare i druge poljoprivredne proizvođače, već i sve građane koji dijele našu zabrinutost da se priključe našem daljem djelovanju“, navodi se u saopštenju Udruženja koje potpisuje sekretar Vlado Lakić.

Na kraju, Udruženje stočara Danilovgrad upućuje apel svim političkim partijama da u javnosti ne koriste kju groznicu kao političku temu, već da učine sve što je u njihovoj moći, kako bi što prije bolest stavili pod kontrolu, a zdravlje građana zaštitili, što je osnovni cilj i njihovog djelovanja.

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA