Ćulafić: Martinović u svom radu ugrozio javni interes, dao sam nalog da se podaci provjere

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić kazao je danas da je bivši direktor za upravljanje Nacionalnim parkovima Vladimir Martinović smijenjen jer je ugrozio javni interes.

„Martinovića lično ne poznajem, smijenjen je zbog procjene prije svega resornog ministarstva a na moj predlog i odluke Vlade da je u svom radu ugrozio javni interes. To je dio obrazloženja tog rješenja. Da li su svi podaci do kraja  egzaktni već jutros sam dao nalog da to sve detaljno se isprovjerava. Po informacijama koje sam dobio od svojih službenika je da tu nema nikakvih suštinskih grešaka, danas će javnost biti upoznata i zvaničnim saopštenjem ministarstva. Mi ne bježimo od javnosti nismo ni do sada, nećemo ni u buduće, potpuno trasparentno radimo,“rekao je Ćulafić.

Martinović je “Vijestima” kazao da su podaci o poslovanju državnog preduzeće na osnovu kojih je smijenjen zamijenjeni, odnosno, da su u odluci o smjeni podaci o poslovanju iz 2022. godini kada je preduzeće zabilježilo minus predstavljeni kao poslovni rezultat u 2023. godini.

„Zaključak jeste nepromijenje, gospodin Martinović je svojim radom ugrozio javni interes i da smo mi naprosto morali reagovati što hitnije ne bismo li preduzeli neke makar i privremene mjere da se manjakovosti u poslovanju zaustave“, reako je Ćulafić.

Istakao je da je „iznenađen nekom vrstom optužbi da su te smjene političke prirode“.

„Novoimenovana direktorica je imenoivana na osnovu stručnih referenciji, nije član ni jedne političke patrije, niti je politički aktivista, da li koristi svoje biračko pravo to je njena stvar. Naprosto ne postoji dokaz da sam to mogao iskoristiti kao neki adut. Tako da mislim da su te optužbe krajnje deplasirane, naravno ne sporim nikome pravo da ponese tužbu ili krivičnu prijavu, to je dio javnog života“, kazao je Ćulafić.

Biljana Brašnjo

foto:RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA