Šaranović – Satler: EU garant sigurne i prosperitetne Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova (MUP), Danilo Šaranović, sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Johanom Satlerom, a tokom sastanka je potvrđena čvrsta opredijeljenost ka ubrzanoj integraciji u EU , čemu će, kako su konstatovali sagovornici, doprinijeti dalje intenziviranje reformi i beskompromisna borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

U saopštenju za medije MUP-a navodi se da su se sagovornici saglasili da je saradnja ministarstva i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori na “veoma visokom nivou” te izrazli uvjerenje da će ona u narednom periodu biti nastavljena u istom duhu.

“Konstatovano je da je ministarstvo u prethodnom periodu ostavrilo sjajne rezultate i dalo puni doprinos na ispunjavanju obaveza iz EU agende, što je u krajnjem rezultiralo dobijanjem pozitivnog IBAR-a”, kaže se u saopštenju MUP.

Ministar Šaranović, dodaju, posebno je istakao da su bezbjednost i stabilnost države neodvojive od evropskih vrijednosti, te da će Crna Gora, uz podršku Evropske unije, “dosljedno jačati vladavinu prava i službe obavještajno – bezbjednosnog sektora”.

Ovaj sastanak, kako stoji u dopisu iz MUP, označio je nastavak odlučne, strateške saradnje ministarstva i Delegacije EU, a koja će doprinijeti izgradnji sigurne, pravedne i prosperitetne budućnosti Crne Gore.

Foto: MUP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA