Italee na Montenegro Sun Reggae Fest-u: Muzika gradi most koji spaja i ujedinjuje Crnu Goru sa Jamajkom

Sinoć je nastupima splitskih selektora “Roots in session”, internacionalne rege skupine “Tantra brothers” i svjetski poznatog stejdž imena sa Jamajke Italee završeno 13. izdanje “Montenegro Sun Reggae Fest”- a, koji je i ove godine ispunio očekivanja rege sladokusaca sa svih meridijana koji su se zadesili na bazenu “Rondo”, na Slovenskoj plaži u Budvi 7. i 8. septembra.

Iako joj nije prvi put da dolazi na “Montenegro Sun Reggae Fest”, hedlajnerka ovogodišnjeg izdanja, rege diva sa Jamajke nije krila uzbuđenje nakon nastupa na “Rondo” bazenu.

“Reakcije publike na ovom festivalu ponovo su me preplavile nekim divnim osjećajem ljubavi i radosti. Izgrađen je most između Jamajke i Crne Gore. To je ono što Muzika radi širom svijeta, gradi mostove koji ujedinjuju i spajaju kulture. Zbog toga je ovaj festival jako bitan.”

Na bazenu “Rondo” scena omogućava direktan i neposredan kontakt sa publikom što daje dodatnu draž i pojačava razmjenu energije između izvođača i publike.

“To je taj dar koji muzika poklanja svima nama, ta sposobnost da zaista poveže duše, tu se radi kao što sam rekla o tom građenju mostova i rušenju zidova različitosti među nama. Jer zaista nema razlike da li ste stari 88 godina ili godinu dana, svi smo ljudska bića i samo su iskustva ta koja čine da mislimo da smo nešto manje ili više od toga. A mi smo u stvari isto srce, ista pozicija. Na Jamajci imamo običaj da kažemo da ko jednom zauzme pozicije srca i počne da živi na taj način, odjednom postaje povezan sa svime što postoji i da zaista osjeća tu vezu.”

Jedan od njenih najvećih hitova “Roots and culture” nosi poruku da su najbitniji korijeni i kultura, odnosno kulturno nasljeđe. Možemo da pripadamo različitim kulturama, ali su nam svima, kao čovječanstvu, korijeni isti.

“Korijen čitavog čovječanstva stvoren je iz ljubavi, kao dar života i dah života. Mi svi dišemo, svi osjećamo, svi jedemo i spavamo i to je divno, to što živimo ovaj život.”

Po drugi put Italee je u Crnu Goru stigla sa svojom predivnom ćerkom Taiye Takina, egzotičnom ljepoticom baršunastog glasa koja je tek zakoračila u muzičke vode, ali se već vidi da je naslijedila majčin muzički talenat i da je na pomolu pojava nove svjetske mega zvijezde kojoj je Bog dao sve: anđeoski glas, vanvremensku ljepotu i predivnu osobnost koja plijeni čim stupi u komunikaciju.

“Ona je nevjerovatan vokal i nova je na sceni. Po prvi put je u Evropi i dovela sam je ovdje da je kao majka ptica, koja svoje ptiće uči kako treba da lete pustim iz gnijezda da se sama otisne u svoju karijeru i pripremim je za let. Ona je praktično djevica u muzičkom smislu, živi svoj san i uživa u tome što radi. Čuli ste da ima predivan glas i ne samo glas, ima predivnu dušu i jako sam ponosna što sam njena majka. U njenim genima je muzika, njen otac je jedan od najvećih rege umjetnika današnjice a ja sam joj majka. Na Jamajci imamo izreku a rekli su mi da i vi imate sličnu u Crnoj Gori – plod nikad ne pada daleko od stabla.”

Tokom dvije večeri na bazenu Slovenske plaže okupila se ekipa rege muzičara i producenata iz 8 zemalja i uglavnom su preovladavali stilovi roots i reggaeton.

Organizatori su saopštili da su pripreme za 14. “Montenegro Sun Reggae Fest” već počele i najavili pored tradicionalnih partnera, Opštine Budva, Turističke organizacije Budva, HTP “Budvanska rivijera”, produkcije i radija “MOST”, kao i brojnih medijskih partnera koji festival podržavaju od početka, ubrzo i nove prijatelje manifestacije.

foto: PR tim Montenegro Sun Reggae Fest-a

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA