Kovačević-Bulatović: U narednom periodu osnažiti saradnju sa NR Kinom

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za Branka Bulatovića koji će uskoro preuzeti dužnost ambasadora Crne Gore u Narodnoj Republici Kini, sa sjedištem u Pekingu.

Kovačević je upoznao budućeg ambasadora o realizovanim i započetim projektima i istakao da Opština Nikšić ima odličnu saradnju sa Kinom.

„Brojni infrastrukturni projekti realizovani su u prethodne tri godine. Radilo se dosta i na svim ostalim poljima, posebno i kada je poboljšanje ekološke slike u našem gradu. Imamo uspješnu saradnju sa Kinom. Uskoro smo i učesnici jednog važnog foruma u toj zemlji. Takođe, Nikšić je od ranije uspostavio sporazum o saradnji sa Chifeng i Baodingom“, poručio je Kovačević.

Bulatović je istakao da Opština Nikšić ima potencijala za nova ulaganja i saradnju sa Kinom.

„Opština Nikšić ima velika prirodna bogatstva, a rezultati na svim poljima su evidentni. Treba na pravi način sve resurse valorizovati i mislim da će ta saradnja sa Kinom biti od velikog značaja. Oni su zainteresovani za zajedničke projekte iz oblasti putne infrastrukture, projekte iz oblasti ekologije budući da Opština Nikšić je uspješna i imamo dosta mogućnosti za naredne aktivnosti“, zaključio je Bulatović.

Sastanku je prisustvovao i šef kabineta Marko Perućica.

Foto: Opština Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA