(VIDEO) Svečani prijem za 126 đaka prvaka u OŠ „Mileva Lajović Lalatović“

Đaci prvaci i njihovi roditelji danas su bili ispunjeni emocijama, jer je zvanično počela nastavna 2024/25. godina i novo poglavlje u njihovim životima.

Kako bi prelaz iz predškolskog u školsko doba za djecu bio doživljaj koji će pamtiti po lijepom do kraja života, članovi Uprave i aktiv nastavnika razredne nastave Osnovne škole (OŠ) „Mileva Lajović Lalatović“ su najmlađe i najslađe učenike dočekali svečanim programom i prigodnim poklonima, nakon čega je organizovna prozivka i jednosatno druženje u učionici sa učiteljicama, učiteljima i vaspitačicama, uz prisusutvo roditelja.

Ta vaspitno-obrazovna ustanova ove godine upisala je 126 učenika prvog razreda, koji su grupisani u šest  odjeljenja, od kojih je jedno područno, u Rubežama.

Mališane i njihove roditelje pozdravila je pomoćnica direktorke škole, Lela Koljenšić Drašković.

„Ovo je dan svečan za sve nas. Dan drugačiji i važniji od mnogih prije njega. Danas krećete u novu avanturu zvanu „đačko doba“. U toj avanturi upoznaćete dvije najveće životne vrijednosti – znanje i prijateljstvo“, kazala je  Koljenšić Drašković. 

Svečani prijem prvaka organizovan je na sportskom poligonu u dvorištu škole – na prostoru koji će uskoro biti uređen i priveden namjeni, zahvaljujući jednom od dva projekta kojim ta vaspitno-obrazovna ustanova započinje novu nastavnu godinu, kazala je direktorka Irena Vasiljević.

„U saradnji sa Opštinom Nikšić i NVO Socijalna pravda realizujemo projekat „Unaprijedimo (fis)kulturu“ koji je tiče uređenja školskog dvorišta, a to je sređivanje i pojačavanje osvjetljenja, zamjena koševa, golova itd. Taj projekat sad kreće i uveliko će se dešavati u mjesecu septembru. Drugi značajan projekt je onaj u kome smo jedna od 20 škola u Crnoj Gori koje realizuju projekat „ EdTech laboratorija“. Mi smo od strane resornog Ministarstva prepoznati kao Škola koja bi mogla te, inovativne pristupe da primjeni i koristi u nastavi i ima kadar za to. Dobili smo određen iznos novca, koji je bio namjenski i koji smo iskoristili da opremimo jednu takvu laboratoriju. Obezbjedili smo prostoriju, adaptirali je, i u njoj se trenutno instaliraju dva 3D štampača, pet reciklatora, devet lap-topova, veliki SMART televizor. Petnaestak naših zaposlenih je prošlo obuku korišćenja 3D štampača i reciklatora, tako da uskoro možemo očekivati zanimljive produkte tog Projekta “, istakla je Vasiljević i dodala da je ljetnja pauza, kada je riječ o kolektivu škole, protekla u radnoj i dinamičnoj atmosferi – uređen je enterijer i eksterijer, sprovedene higijensko -sanitarne mjere i uredno distribuirani udžbenici učenicima svih razreda.

Mina Gezović

foto/video:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA