GI 21. maj: Sve parlamentarne partije da se reformišu ili da što prije nestanu sa političke scene

Politička klasa je na vrhu problema koji guše Crnu Goru. Tako je decenijama, tako je i danas. Partije, njihova rukovodstva i njihovo materijalizovano članstvo sveli su politiku na lični i grupni interes, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Koju god politiku da zagovaraju, koliko se god busali u “patriotska prsa”, koliko god glumili posvećenost evropskoj orijentaciji, koliko god služili tuđim interesima, politički lideri i njihove pristalice prije svega misle o ličnom bogaćenju, sinekurama u javnom sektoru i kameleonskom trajanju”, navode iz GI 21. maj.

Zato je, dodaju, i logično da su političari postali sinonimi za prevarante, lopove, lažne patriote i obmanjivače.

“Baš kao što poslovično odvratne parlamentarne stranke simbolišu podmuklu borbu za prevlast, društvenu nestabilnost i nejednakost, degradaciju države i korupciju, šuplja obećanja, notorni populizam i petokolonaštvo. Sve ovo je razlog zbog čega ozbiljni, odgovorni i odavno razočarani građani ne vide motiv zbog koga bi izašli na izbore”, napominju iz GI 21. maj.

Naglašavaju da argument da se glasa za one koji su loši ali su ipak bolji od onih koji su još gori odavno je postao slabouman i neuvjerljiv.

“Jednako kao što je nakon četiri godine nesuverene, nesposobne, populističke i nestabilne vlasti smiješno slušati političare iz vladajućih partija kada im se svaki “napredak” sveo na odbijanje saradnje sa “nereformisanim DPS-om”. A radi se o tome da sve parlamentarne partije treba da se temeljito reformišu ili da ovakve kakve su što prije nestanu sa političke scene. To ne bi bilo samo u javnom interesu, već bi njihov nestanak preporodio Crnu Goru”, zaključuju u GI 21. maj.

Foto: GI 21. maj

NIKŠIĆ PROGNOZA