Brajoviću funkcionerska naknada, zarađivao i od konsaltinga

Bivši šef crnogorskog parlamenta i poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović prošle godine je primao funkcionersku naknadu po prestanku funkcije i zarađivao od konsultantskih usluga, navodi se u njegovom imovinskom kartonu predatom godinu po prestanku funkcije, prenosi Dan.

Brajović je obuhvaćen optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva u aferi „Stanovi“, koja tereti optužene za zloupotrebu službenog položaja.

Brajoviću je funkcionerska naknada, koju je primao godinu po prestanku funkcije, iznosila oko 2.000, dok je za konsultantske usluge mjesečno zarađivao 1.500 eura. On je sa hotelskom grupom Hotels grup Montenegro stars d.o.o. Budva imao ugovor o konsaltingu. Njegova supruga Dragana radi u Aerodromima Crne Gore, gdje joj je plata bila oko 1.150 eura, a primila je i dva specijalna dodatka od ukupno 570 eura. Sin Tomo zaposlen je u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, gdje mu je plata bila od 1.500 do 1.800, a i on je primao specijalne dodatke, i to čak četiri od ukupno oko 2.000 eura. Kćerka Maša, koja zvanično ne radi, vozi luksuzni auto „reno kaptur“.

Brajović ima dva stana i kuću i veću površinu šume. U njegovom vlasništvu je i oružje, i to pištolj iz 1993. godine.

Brajovići su kreditno zaduženi oko 120.000 eura.

Tvrdi da je sve po zakonu

Brajović tvrdi da je odluke donosila Vlada, a komisija je pripremala informaciju za odlučivanje na Vladi.

„Čak mogu da kažem da je upitno da li se uopšte može voditi jedan ovakav spor kada se ima u vidu član 86 Ustava, koji govori o imunitetu poslanika, a odnosi se i na imunitet predsjednika Vlade, ministara itd. Mislim da je sve usmjereno na političku diskvalifikaciju mene i mojih kolega. I potpuno sam siguran da smo postupali u skladu sa zakonom“, rekao je Brajović.

Ivan Brajović nije dao saglasnost Agenciji za sprečavanje korupcije za provjeru bankovnih računa.

On je na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirao da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera, tvrdeći da je riječ o pokušaju političke diskvalifikacije njega i njegovih kolega.

Brajović je nakon saslušanja novinarima saopštio da je odbacio sve navode iz krivične prijave.

„Mislim da sam postupio u skladu sa zakonom, i ja i moje kolege. Nažalost, mislim da je u Crnoj Gori kreiran jedan takav ambijent nepodnošljive lakoće da se ljudi politički diskvalifikuju, napadaju i blate. Ja sam u toj komisiji bio dijelom 2016. godine. Komisija nije donosila nikakve odluke“, kazao je Brajović.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA