Marinović: CEP ima nacionalni plan i ljude spremne da taj plan realizuju

Naša partija ima nacionalni plan i ljude spremne da realizuju taj plan kazao je gostujući u Dnevniku Gradske RTV Boris Marinović, nosilac liste CEP na lokalnim izborima u Podgorici.

Advokat Boris Marinović, nosilac liste Crnogorske evropske partije na lokalnim izborima u Podgorici, kazao je Gradskoj RTV da su partije koje su ranije vršile vlast u Podgorici bile građanske orijentacije, te da nijesu uspjele da zaštite crnogorske nacionalne interese ali ni da očuvaju građansko društvo.

„Naprotiv, posljedice takve vlasti su užasavajuće po Crnu Goru. To su, prije svega, klerikalizacija društva, zbog čega Crna Gora danas izgleda kao jedno crkveno društvo gdje crkva tuđe države postavlja upravitelje, sudovi donose odluke ne na osnovu zakona već na osnovu volje jedne vjerske organizacije“, kazao je Marinović.

Pored ideoloških, kao jedan od ključnih motiva političkog angažmana Marinović navodi ekonomsku situaciju.

„Ovdje se vodi jedna kockarska politika, ništa se ne radi, ništa se ne proizvodi, samo se zadužuje, plaćaju se visoke plate državnoj upravi ali od toga neki nemaju nikakve koristi, recimo, nezaposleni, njima je povećana samo cijena proizvoda u marketima“, kazao je Marinović.

Podgorički režim, tvrdi Marinović, ne služi crnogorskim nacionalnim interesima već interesima tuđe države.

Ističe da koalicioni partneri CEP-a mogu biti isključivo suverenističke partije.

„Ali ne one suverenističke partije koje kažu da su procrnogosrke a posle izbora uđu u ‘četnički zagrljaj’ sa velikosrpskim partijama već partije koje su provjereno crnogosrke koje su nedvosmisleno za EU i NATO“, kazao je Marinović.

Foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA