Auto(r) na korzu: Večeras na nikšićkom Trgu predavanje dr Snežane Adamović

U okviru kulturne manifestacije „Auto(r) na korzu” večeras u 20 h na Trgu Slbode u Nikšiću biće održano predavanje dr Snežane Adamović.

U slučaju loših vremenskih prilika predavanje će biti održano u istom terminu u Gradskoj kući.

Tema predavanja dr Adamović je Sveti vladika Nikolaj- metode u njegovim delima, sa posebnim osvrtom na njegovu knjigu, studiju, Religija Njegoševa. Moderator programa je književnica Milica Bakrač.

Dr Snežana Adamović rođena je 28.12.1964. u Lazarevcu. Osnovnu školu i Srednje usmjereno obrazovanje, u struci novinar-saradnik, završila je u Valjevu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Odsjek jugoslovenske književnosti i opšta književnost.

Specijalističke postidiplomske studije iz teorije književnosti i retorike zvršila je 1995. godine, odbranivši rad Retoričko iskustvo u Besedama pod Gorom Vladike Nikolaja Velimirovića.

Magistarski rad Eksplicitna, implicitna i imaginativna poetika u delima Milisava Savića objavljenim do 1998, odbranila je 2005., takođe na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Doktorsku disertaciju Petar II Petrović Njegoš u srpskoj kritičkoj misli XX vijeka (Nikolaja Velimirovića, Isidore Sekulić, Iva Andrića i Milovana Đilasa) odbranila je 2016. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu. Kao rezultat doktorske disertacije, objavila je knjigu pod istim nazivom, u dva izdanja: prvo u Institutu za srpsku kulturu u Nikšiću 2017, a drugo u izdanju Manastira Miholjska Prevlaka 2018. Oba sa blagoslovom i recenzijom Mitropolita  crnogorsko-primorskog dr Amfilohija Radovića.

Pored mnogih napisanih knjiga, nagrada, tekstova objavljenih u listovima i časopisima, objavila je mnoge priloge iz kulture, umjetnosti, teologije i antropologije u autorskim emisijama na talasima Radio Valjeva, Radio Beograda, Radio Glasa crkve Eparhije šabačko-valjevske i Radio Istočnika Eparhije valjevske.

Član je udruženja književnika Srbije.

foto:privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA