U naselju Šteke izgorjela kuća, jedna osoba povrijeđena

U naselju Šteke, blizu Podgorice, jutros oko 8 sati izgorjela je porodična kuća, saopšteno je Gradskoj iz Službe zaštite i spašavanja. U požaru koji se brzo proširio, kako se navodi, jedna starija osoba zadobila je lakše tjelesne povrede.

Borba za život 89. godišnje Darinke Vukčević završila se oko 8 sati i 30 minuta kada je sin Čedomir uspio da je spasi od požara koji izbio u njihovoj kući u selu Popratnica. Majku je, naglašava, u posljednjem trenutku izvukao iz požara…

“Probao sam da gasim ne mogu, majku sam izvukao da ne bi izgorjela, da se ne bi otrovala od izduvnih gasova, to je odmah planulo, tako da ne znam.. panika uhvati, dok se čovjek snađe“, kazao je Čedomir Vukčević, vlasnik kuće.

Vatrogasci kao i služba Hitne pomoći, reagovali su odmah po pozivu, i zatekli katastrofalan prizor, kazao je Gradskoj komandir Službe zaštite i spašavnja Zdravko Blečić.

“U najkraćem mogućem roku zaista smo stigli na lice mjesta, i zatičemo jedno takvo stanje gdje je dvoje starijih ljudi , nalaze se ispred svoje kuće, očajni naravno izgorjela je čitava njihova imovina. Gospođa starija imala je opekotine po nogama tako da smo odmah nazvali Hitnu pomoć, i oni su u rekordnom roku došli i hitno je prevezli do KBC-a tako da eto to što se moglo uradilo se i sa strane Hitne i od Službe zaštite i spašavanja Glavnog Grada“, kazao je Zdravko Blečić, komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Dok se dim još diže iznad izgorjelog doma porodice Vukčević, Čedomir kroz strah i nevjericu kaže da je sve što je stvarao, otišlo za tren.

“Ne znam, nemam đe da spavam, nemam ni što da obučem, evo samo ovo na mene. Užasno se osjećam, ne znam, nikako, užasno, sve što je stvarano čitavi vijek, je otišlo“, kazao je Vukčević.

Na kraju je kazao da smatra da je uzrok požara je najvjerovatnije zastarjela električna instalacija.

Foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA