(VIDEO) U Župi i Bogetićima izmijenjen restriktivni režim vodosnabdijevanja

Zbog enorne potrošnje vode kao i nepovoljne hidrološke situacije u mjesnim zajednicama Župa i Bogetići na snazi je izmijenjen restriktivni režim vodosnabdijevanja, kazala je za RTNK Milijana Abramović, PR Vodovoda i kanalizacije.

Umjesto do sada postojeće podjele na dvije grupe župskih sela, sada kako objašnjava Abramović, imamo tri grupe, a isključenje vode se vrši na 24h naizmjenično po navedenim grupama.

Za razliku od Župe, na Bogetićima je drugačija situacija. Restrikcije vode su svakog drugog dana od 22 sata do 7 ujutru.

I pored toga što je potrošnja vode trenutno tri puta veća nego inače, na području Opštine Nikšić uredno je vodosnabdijevanje, ističe Abramović. Crpna stanica Duklo preko koje se snabdijeva skoro čitav grad radi punim kapacitetom, a već 20-tak dana uključeni su i Poklonci kao alternativni vid vodosnabdijevanja.

Voda na teritoriji opštine Nikšić mikrobiološki je ispravna i potpuno bezbjedna za piće, poručuju iz gradskog Vodovoda.

Navedeni restriktivni režim ostaje na snazi do daljnjeg, a u slučaju bilo kakvih odstupanja javnost će biti blagovremeno obaviještena, zaključuje naša sagovornica.

Milinko Miličić

foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA