SOBNOR Crne Gore osudio skrnavljenje spomen ploče na MZ Jedinstvo

Najoštrije osuđujemo skrnavljenje spomen ploče posvećene delegatima prvog zasijedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobodjenja za Crnu Goru i Boku, sa područja Zete, koji su strijeljani 17. i 19. decembra 1943. godine u Maslinama na zgradi Mjesne zajednice Jedinstvo, kazao je Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore.

– Najoštrije osuđujemo devastaciju spomeničke baštine iz antifašističke borbe u našem gradu, u ovom slučaju skrnavljenje spomen ploče na MZ Jedinstvo. Ujedno najoštrije osuđujemo i vandalski čin uništavanja fasade zgrade javnog objekta. Oštro dižemo glas i zahtijevamo od nadležnih institucija da se otkriju počinioci ovog anticivilizacijskog čina te da se primjereno sankcionišu – saopštio je Radojica Radojević.

Radojević kaže da SOBNOR Crne Gore, kao nastavljač njegovanja revoluconarnih tradicija i izvorne ideje slavnog NOB-a koji drži do, slobode, patriotizma i antifašizma, koji čuva uspomenu na poginule borce NOR-a, žele da opomenu protogoniste ovakvih i sličnih ataka na slobodarsku tradiciju našeg naroda, da se okanu svega što vrijeđa antifašistička osjećanja.

– SOBNOR-a Crne Gore kao i u ranijem periodu, će energično i oštro suprostaviti svim onim snagama i pojedincima koji negiraju NOP, a veličaju, fašizam i poražene snage. Pozivamo sve antifašiste i časne ljude da se uključe u borbu protiv povampirenog fašizma bilo koje vrste, nacionalizma i istorijskog revizionizma – ističe Radojević.

foto: SOBNOR Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA