Zogović: Plužine su jedan od najljepših turističkih bisera Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Milun Zogović čestitao je Dan opštine Plužine, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Milun Zogović, potpredsjednik Vlade Crne Gore za infrastrukturu i regionalni razvoj, danas je uputio srdačne čestitke za 4. avgust, Dan opštine Plužine, predsjedniku Opštine Slobodanu Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću i svim građanima ovog malog lijepog grada između planinskih masiva Durmitora, Volujaka i Maglića i grandioznog kanjona rijeke Tare, čuvenog i po kanjonu Pive s Pivskim jezerom i HE Piva. Po Zogoviću, Plužine su jedan od najljepših turističkih bisera Crne Gore, između ostalog i zbog kanjona rijeke Tare, najdubljeg u Evropi, drugog u svijetu posle Kolorada, pa turisti cijelog svijeta dolaze i zbog raftinga Tarom na ovoj atraktivnoj turističkoj destinaciji“, piše u saopštenju.

Zogović je istakao „da je mirno stanovništvo ovog poljoprivrednog i stočarskog kraja oduvijek umjelo prepoznati zavjet slobode i otpora svim agresorima u prošlosti, te su njegovi preci kroz istoriju učestvovali u mnogim bitkama i po cijenu pogroma u Drugom svjetskom ratu kada je u mjestu Dola stradalo oko četiri stotine nedužnih žrtava iz ovog kraja“.

„Potpredsjednik Vlade Zogović takođe ukazuje da istorijski pečat Plužinama daju i kulturno-istorijski spomenici, Pivski Manastir, Soko Grad i Gradina, te ovo malo mjesto kao dragulj Crne Gore danas ima sve reference da se nadalje razvija u svim društvenim sferama i postaje sve prepoznatljivije na kulturnoj mapi Crne Gore i šire“, navodi se u saopštenju.

U uvjerenju da će Dan opštine Plužine biti obilježen na najljepši mogući način, uz izvinjenje što zbog prethodno preuzetih obaveza neće biti u prilici da prisustvuje proslavi, Zogović još jednom čestita ovaj značajan datum predsjedniku Opštine Deliću, predsjedniku Skupštine Mitriću i svim građanima ovog lijepog grada sa brojnim perspektivama danas i u vremenu pred nama“, zaključuje se.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA