Marković: SEP partija svih kojima je postojeće stanje nepodnošljivo

Danas je u Rožajama formiran Inicijativni odbor Stranke evropskog progresa (SEP).

„Brojni građani te članovi IO iz Rožaja, svojim prisustvom dali su podršku i iskazali motivaciju za širenje ideja i ciljeva koje proklamuje Stranka evropskog progresa“, saopšteno je iz partije Duška Markovića Stranke evropskog progresa (SEP).

Za koordinatora do konstituisanja opštinskog odboraj izabran je mr Haris Kurtagić.

“Dobro poznajem ovu sredinu, ovdje imam prijatelje i bliske ljude, i znam koliko su Rožajci vezani za svoju državu Crnu Goru, i na koji način su joj doprinosili u vremenu iza nas. To im građanska i časna Crna Gora neće i ne smije nikada zaboraviti”, kazao je Marković,

On je istakao da je Stranka evropskog progresa partija “svih građana Crne Gore koji hoće promjene, koji žele dobro Crnoj Gori i kojima je postojeće stanje nepodnošljivo”.

“Poznato vam je da je Vlada koju sam predvodio snažno ulagala u kapitalnu infrastrukturu, posebno u Sjevernom regionu, jer na ovom području imamo preko 50 odsto razvojnog potencijala koji treba staviti u funkciju razvoja i boljeg života građana. Svojim integritetom, radnim i životnim iskustvom uvjeravam vas da Stranka evropskog progresa ima najveću snagu upravo u ljudima, znanju i sposobnostima da pokrene točak promjena u Crnoj Gori, pa i ovdje u Rožajama kada za to dođe vrijeme”, naveo je Marković.

Kazao je da su iz prethodnog iskustva izvukli pouke.

“Učinjeni propusti i greške će nam biti putokazi, a vaša podrška vjetar u leđa. Šaljemo poruku svima koji se neodgovorno odnose prema evropskom i civilizacijskom putu Crne Gore, da je takav pristup unaprijed osuđen na propast, i da brzo dolazi vrijeme u kojem će građani dati odgovor na ono što je potreba istinske i građanske Crne Gore. Zalaganje za evropske i opšte vrijednosti neće nas odvojiti od pune posvećenosti životnim potrebama svakog građanina Crne Gore”, zaključio je Marković.

Foto: SEP

NIKŠIĆ PROGNOZA