Marković pita BS: Sad poslije svega što smo dočekali pitam vas jesmo li okupirana država?

Potpredsjedniuca Liberalne partije Jelena Marković saopštila je da nakon ulaska predstavnika Bošnjačke stranke (BS) u Vladu, i njima i njihovom predsjedniku Ervinu Ibrahimoviću “kraj u politici”.

“Ova dešavanja danas i juče su potvrda za ono što ja uporno pričam i ponavljam! Krivica bivše vlasti je što su izašli iz okvira principa pa i ako hoćete i Ustava. Nije stvar tretirati manjinske narode kako je i Ustavom definisano već ako pretjerate u tome i zloupotrijebite Ustavne norme i nekome date više nego što je to Ustavom i evropskim konvencijama dovoljno, onda smo u problemu. Svako ko prekorači Ustavna ovlašćenja je saučesnik njegovog urušavanja, a upravo se to desilo sa predstavnicima manjinskih partija. I umjesto da to cijene, oni su to zloupotrijebili, kao uvijek kada se nešto takvo dozvoli i okreću list koji je po svom karakteru veoma opasan, jer iz ovoga proizilazi da je sada stvorena mogućnost promjene Ustava Crne Gore, još im fali jedna sitnica, a to je referendum, po pitanjima od državnog i nacionalnog značaja”,navela je Marković u saopštenju.

Ona tvrdi da ta ustavom zagarantovana prava nije imao jeidno crnogorski narod.

“I upravo sam na to ukazivala mojim dragim prijateljima, poznanicima, državotvornim partijama, koji nikako nijesu mogli da shvate da davanje prava drugima značilo bi prava i crnogorskom narodu, a to se nije desilo, i upravo je danas crnogorski narod zbog toga došao u podređeni položaj.

Znači data prava koja imaju manjinski narodi i manjinske partije u Crnoj Gori  nemaju samo  Crnogorci sve tri vjere!Srbi pod statusom navodno ,,ugroženim“ sve su dobili, svi ostali se sa manjinskim savjetima ojačali i sve svoje ispromovisali kao pripadnici jednog naroda u jednoj državi. Iskreno bravo za njih jer samo tako se čuva svoj identitet.A ko je tako oslabio? Oni koji su svoji na svome i oni koji su krvlju i životima branili i odbranili uvijek Crnu Goru.Dovedeni smo kao Crnogorci do statusa građana drugog reda u sred sopstvene države!

Procentualno su ojačali svi manje brojni narodi i manjinske partije i sve na štetu Crnogoraca (tu mislim i na ljude kao npr. Nermina Abdića ili Adnana Čirgića  i slične koji se uvijek izjašnjavaju kao Crnogorci) i sad dok su mnoge osnažili da se drugačije izjašnjavaju i pored svih datih prava u državi Crnoj Gori oni hoće još po onoj staroj crnogorskoj narodnoj izreci: ,,Ti mu daš prst, on hoće cijelu ruku“. Hoću reći, kada se omogući više nego li Ustav i zakon dozvoljava dolazi do nepoštovanja istih i uzima se sve više i više, zato su Ustav i zakoni tu da to onemoguće i spriječe”,navela je između ostalog Marković.

foto:privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA