Bulatović i Marić: Obezbijedili smo baraž, ali želimo prvo mjesto u grupi

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra na Trening kampu FSCG dočekuje Grčku u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. I pored šokantnog poraza na Farsim Ostrvima, Crna Gora će gotovo sigurno igrati u prvoj rundi baraža za Evropsko prvenstvo. Ipak, trijumf nad Grčkom bio donio prvo mjesto u grupi.

„Pobjeda bi dosta značila. Moram da kažem da smo već drugu godinu zaredom u baražu. Najprije je to bilo u Ligi nacija, a sada u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. To je veliki uspjeh za ove djevojke, koje su to zaslužile“, rekao je naš selektor Mirko Marić.

On je poručio da će ekipa učiniti sve da poravi utisak iz Torshavna.

„Nadam se da je to bio slab dan, a da li je tako, vidjećemo već sjutra protiv Grčke. Neće biti lako jer se radi o odličnoj reprezentaciji. Od starta sam govorio da je favorit grupe, ali mislim da možemo da igramo protiv njih. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo“, dodao je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović kaže da ekipa želi da nametne svoj ritam od starta meča.

„Čeka nas teška utakmica. Baraž je svakako tu, ali je na nama da osvojimo prvo mjesto u grupi. Najbitnije je da mislimo o našoj igri i da se nametnemo od starta. Cilj je da osvojimo tri boda, nećemo kalkulisati“, istakla je Bulatović.

Grčka je favorit, ali imamo svoje adute, poručuje naša kapitenka.

„Očekujem da će napasti od početka. Strana javnost ih je proglasila za favoritkinje, a ja sam od starta tvrdila da možemo da osvojimo prvo mjesto u grupi. Ne sumnjam u to, vjerujem u ove djevojke. Sigurna sam da će svaka dati maksimum što će biti dovoljno za uspjeh“, poručila je Bulatović.

Meč počinje u 19 časova.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA