Mašković: Nijedan od 30 led displeja širom Podgorice ne radi

Led displeji na autobuskim stajalištima ne rade, propala je investicija vrijedna 100.000,00 eura zbog nemara gradske uprave, poručio je odbornik Socijaldemokrata (SDCG) u podgoričkom parlamentu Miloš Mašković.

On navodi da je digitalizacija autobuskih stajališta koju je pokrenula prethodna gradska uprava, bila “kratkog daha”.

“Na današnji dan nijedan od 30 led displeja širom Podgorice ne radi. Naši sugrađani, pogotovo oni najstariji, ne znaju kada će koji autobus stići zato što je većina led displeja isključena, a na nekima samo piše vrijeme, bez informacija o autobusima koji nailaze”, napisao je Mašković u objavi na mreži X.

Na nekoj od prethodnih sjednica Skupštine Glavnog grada, kaže da je upozorio na ovaj problem, “ali do danas on nije riješen”.

“Znam da gradonačelnicu i njenu ekipu nije briga za red vožnje gradskog linijskog prevoza, jer se autobusom voze samo za potrebe marketinga, ali jeste veliki dio naših sugrađana koji koriste usluge javnog prevoza”, naveo je on.

Još jednom poziva gradsku upravu da “ne dopusti da ova vrijedna investicija propada”.

“A da građanima omogućimo i ovaj servis, odnosno funkcionisanje led displeja. Red vožnje koji se mijenja na dnevnoj bazi, izmjenama linija, neusklađenosti tih podataka sa onim što možete naći na Google mapama su posebne teme koju ću otvoriti u narednom periodu”, stoji u objavi odbornika.

Foto: Screenprint TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA