Nikšić: Inspekcija uklonila terasu lokala „Propaganda“, Janjić: Pokrenućemo tužbe

Službenici Sekretarijata za inspekcijske poslove jutros su nešto oko devet časova uklonili terasu lokala „Propaganda“ koja se nalazi na Trgu slobode.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fratko.r.janjic%2Fvideos%2F1144176443358220%2F%3Fref%3Dembed_video&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Vlasnik lokala Ratko Janjić za portal Onogošt kaže da nijesu dobili nikakav papir o uklanjanju niti da im je ostavljena mogućnost i vremenski rok da to sami urade. Zbog toga najavljuje da će podnijeti tužbe protiv NN lica, Sekretarijata i Opštine.

„Danas u devet časova dobio sam telefonski poziv da mi se uklanja terasa. Oni su prije toga došli u objekat i obavijestili radnike da imaju nalog za uklanjanje terase, čak nijesmo dobili obavještenje, niti nam je dat rok da mi samovoljno uklonimo terasu“, kazao je Janjić.

Smatra da ljudi koji rade inspekcijski posao propuštaju razne procedure u svom poslu, pitajući se da li to rade u neznanju ili drugim interesima.

„Nijesmo dobili nikakav papir, niti da smo imali inpskcijski nadzor u prethodnom periodu, niti da će doći do uklanjanja. Oni ostavljaju neka obavještenja, ali mislim da krše Zakon o inspekcijskom nadzoru, kojeg bi trebalo da se drže i poznaju. Oni po Zakonu o inspekcijskom nadzoru bi prije svega trebalo da obave inspekcijski nalog kod nas. Oni su dolazi bez odgovornih lica, obavljali neke radnje, a onda nam ostavljali obavještenja da se neki naši zapisnici nalaze u Komunalnoj policiji ili Građanskom birou. Mislim da to nije način i koje su procdure“, kazao je Janjić.

Kazao je da je  pozvao policiju da reaguje i da je prijavio da neko ilegalno uklanja njegovu imovinu, ali da nije dobio nikakvu zaštitu.

„Nadam se  da živimo u zemlji u kojoj Ustav i pravo garantuje da su svi jednaki, em građani, em pravna lica. Ono što je pokazalo kroz izjave službenika Opštine Nikšić da imamo dosta ilegalnih zauzimanja trotoara u vidu tvrdih objekata koji po Programu privremenih objekata nijesu dozvoljeni. Mi nijesmo imali taj problem, jer što se tiče tog pravilnika i programa, u sklopu našeg inventara imali smo stolove, stolice, suncobrane i ukrasne žandinjere, za razliku od drugih koji imaju tvrde objekte“, kazao je Janjić navodeći da je njihovo poslovanje zavisilo od vremenskih uslova.

„Mi ćemo pokrenute tužbe protiv NN lica, ali i protiv Sekretarijata i Opštine Nikšić“, istakao je Janjić.

Sve glasnije je počelo da se priča o nikšićkim terasama u užem gradskom jezgru kada su vlasnici počeli da zauzimaju pješačke trotoare. Tada je sekretarka Sekretarija za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Milanka Radulović saopštila za portal Onogošt da svi ugostitelji koji su zastaklili terase su to uradili bez odobrenja i po svojoj volji.

Služba komunalne inspekcije donijela rješenja za uklanjanje postavljenih staklenih panela sa pratećim mehanizmima i pokrenula prekršajne postupke protiv sedam vlasnika ugostiteljskih objekata. I na tome je sve stalo, prenosi taj portal.

Foto: Privatna arhiva

8 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Treba ostaviti terasu.ali treba postaviti neka pravila. Ne može covjek da donese kadu i bačve za smece u centar grada i da u njih sadi neko trnje.a kad vetar slomi kišobrana tako stoje po pola godine.To je ipak centar grada

xaxaxaax..palio si vatromet 31 avgusta eto ti tvoje brace i istomisljenika….ka tinje micao ima 10 god unazad😂😂😂😂

Sramota

Sramota da na trgu jednog grada stoje bacve od ulja i onakva skalamerija da ne spominjem ofucane kisodrane…..ipak bi trebali imati neki syandardi za uze jezgrio grada

Podrška za gospodina Ratka

Da je trebalo maci ili barem prepoloviti trebalo je, jer je neprijatno prolaziti kroz guzvu koja bude cesto, ali naravno da ga je prethodno trebalo upozoriti da to sam ucini. I ostale terase sa trotoara ukloniti ili ukloniti dio da se moze normalno kretati a ne cik cak

Ljilja

Milan

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA