„Bizmismen“ u Šavniku 27.juna

Monodrama „Bizmismen“, koju po tekstu Miodraga Karadžića i režiji Gorana Bulajića, već tri decenije igra Vojo Krivokapić, biće izvedena u sali Centra za kulturu, sport i medije u Šavniku, u četvrtak (27. jun), sa početkom u 20 h.

 Iz Centra za kulturu Šavnik podsjećaju da Vojo Krivokapić u ovom scenskom djelu donosi dašak originalnog crnogorskog mentaliteta, prepunog smijeha i zabave.

„Na aktuelan i humorističan način, glumac Krivokapić zabavlja publiku, doživljajima Crnogorca, koji saznavši da mu je sin postao „bizmismen“, odlazi za njim u daleki grad.Monodrama „Bizmismen“ je do sada izvedena  oko 120 puta na scenama u Crnoj Gori i zemljama regiona. Nalazila se i na repertoaru Malog pozorišta „Duško Radović“ u Beogradu, u čijoj je produkciji i nastala i gdje je izvedena oko 35 puta“, navode u saopštenju.

„Bizmismen“ je višestruko nagrađivana monodrama, a među najznačajnijim priznanjima su dvije nagrade publike na „Prvom festivalu monodrame  Crne Gore“ (1995) i na „Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame“, u Istočnom Sarajevu (1996).

Izvođenje u „Zahumlju“, sredinom marta ove godine, koje je bilo posvećeno sjećanju na nedavno preminulog dramaturga i reditelja Gorana Bulajića, izazvalo je oduševljenje nikšićke publike. Na fantastičan odziv publike, uz frenetične aplauze, glumac Krivokapić naišao je u Danilovgradu krajem aprila i, u Vrbasu početkom maja ove godine.

„Organizator izvođenja ove popularne drame u Šavniku je Javna ustanova JU Centar za kulturu, sport i medije Šavnik, koji je uvjeren da će ovaj događaj privući pažnju ne samo šavničke publike, već i iz susjednih opština: Nikšića, Žabljaka i Plužina“.

foto:Centar za kulturu Šavnik

NIKŠIĆ PROGNOZA