Crnoj Gori deveto mjesto na svjetskom takmičenju u podvodnom ribolovu; Mijajlović: Naši momci za samo tri dana upoznali teren

U Turskom gradu Erdeku na najprestižnijem svjetskom takmičenju u podvodnom ribolovu za 2024. godinu Euro-afričkom prvenstvu reprezentacija Crne Gore je osvojila deveto mjesto, kazao je za Portal Analitika predsjednik Skupštine Ronilačkog saveza Crne Gore, Danilo Mijajlović.

Predstavnici Crne Gore dokazali su da pripadaju eliti svjetskog podvodnog ribolova ostavivši iza sebe čuvene šampionske reprezentacije Grčke, Portugala, Velike Britanije.

„U pojedinačnoj konkurenciji naš takmičar Dušan Vukčević je osvojio visoko deveto mjesto iza koga su u plasmanu ostala tri bivša svijetska šampiona“, kazao je predsjednik Ronilačkog saveza, Dušan Jovović. 

U do sada neviđenoj konkurenciji u kojoj je učestvovalo 90 vrhunskih takmičara iz 18 država svijeta.

„Naši momci su svojim sposobnostima impresionirali kolege iz respektebalnih reprezentacija kao što su višestruki svjetski prvaci Italije, Španije, Hrvatske i Grčke ostvarivši izuzetan rezultat naročito ako se uzme u obzir da je naša reprezentacija zbog skromnog budžeta u Tursku došla samo tri dana prije takmičenja u cilju izviđanje terena“, kazao je Mijajlović.

Naši takmičari su, kako je kazao Mijalović, dali sve od sebe da za samo tri dana upoznaju nekoliko desetina milja dugačkog podvodnog terena, dok su ostale reprezentacije u skladu sa svojim mogućnostima došle na pregled terena i 20 dana prije početka takmičenja sa po 12 ronioca koji su izviđali i markirali terene za njihove reprezentacije .

Ovaj uspjeh ce crnogorskoj reprezentaciji, koju su ime Ronilačkog saveza Crne Gore predvodili Danilo Mijajlović i Dušan Jovović kao i takmičarima Bobanu Radoševiću, Dušanu Vukčeviću i Miljanu Kneževiću, dati je dodatni vjetar u leđa da odmah po dolasku u Crnu Goru počnu sa pripremama za svijetsko prvenstvo koje će se sjedeće godine održati u Brazilu.

„Prilikom boravka u Turskoj u razgovorima predstavnika naše delegacije sa predstavnicima Svjetske ronilačke federacije CMAS pokazano je interesovanje za organizacijom Evropskog prvenstva u podvodnom ribolovu upravo u Crnoj Gori što bi bilo izuzetno značajno za Crnogorsko ronilaštvo i turističku privredu“, kazao je Jovović. 

Ne Euro-afričkom kupu u Erdeku prvo mjesto osvojila je reprezentacija Turske, srebrenu medalju su uzeli Hrvati dok su treća bila reprezentacija Španije.

Foto: Ronilački savez

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA