DPS Nikšić: Milatović Perović krši zakone, u OB Nikšić vlada opšti haos, ministar Šimun hitno da je smijeni

Od regionalnog zdravstvenog centra koji je isporučivao rezultate na polju zdravstvene zaštite, Opšta bolnica Nikšić u protekle četiri godine postala je centar prvorazrednih skandala, ocijenili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.  

„Posljednje u nizu što je isplivalo, a što govori u prilog bahatosti i javašluku direktorice ove ustanove Dušanke Milatović Perović, jeste informacija o tome da je protivzakonito obavljala dopunski rad. Naime, Milatović Perović je, osim što je obavljala poslove direktora, a istovremeno i ljekara u OB Nikšić, bila radno angažovana i u privatnoj ambulanti, što je suprotno važećem zakonu, a to je konstatovano i nakon izvršenog nadzora od strane zdravstvene inspekcije“, saopštili su.

I umjesto da se bavi, kako navode, problemima poput onoga da u Nikšiću rendgen ne radi već dva mjeseca, da nedostaju osnovna sredstva za rad u bolnici poput zavoja, umjesto da se zanima za to što se građani žale na nezapamćene liste čekanja i do sada neviđeni nered u ovoj zdravstvenoj ustanovi, „Milatović Perović pakuje afere zaposlenima i šalje ih na sud, a potom gubi te sudske sporove, dok se zakulisno, svjesno i nesavjesno griješi o crnogorske zakone i ne snosi nikakvu sankciju“.

Iz DPS Nikšić pozvali su ministra zdravlja Vojislava Šimuna da se po hitnom postupku pozabavi stanjem u nikšićkoj bolnici, te da u najskorijem roku, a u skladu sa svojim nadležnostima, razriješi Milatović Perović sa funkcije direktorice bolnice, jer, kako navode, nije isporučila nikakve rezultate, jer se, kako tvrde, ređaju afere i vlada opšti haos i jer je sa te pozicije kršila Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

„Tražimo od ministra Šimuna da smijeni aktuelnu direktoricu i zaštiti Nikšićanke i Nikšićane i sve druge građane koji pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaraju u OB Nikšić, jer usljed njenog katastrofalnog rukovođenja ispaštaju samo i isključivo pacijenti, dok ona, radeći nezakonito na više mjesta, puni svoj kućni budžet“, zaključili su u saopštenju.

Foto: DPS

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA