(VIDEO) OŠ „Ivan Vušović“ obilježila 125 godina rada: Najboljim polumaturantima uručene diplome „Luča“

Svečanim kulturno-umjetničkim programom i ceremonijom uručenja diplome Luča najboljim polumaturantima, OŠ „Ivan Vušović“ obilježila je jubilej – 125 godina rada.

OŠ „Ivan Vušović“ počela je da ispisuje stranice svog ljetopisa davne 1899. godine. Od tada do danas, uz sve izazove i teškoće uslovljenje istorijskim i društvenim dešavanjima, ta vaspitno-obrazovna ustanova istrajava u misiji širenja znanja i njegovanja istinskih vrijednosti, sa generacije na genraciju. Kroz više od vijeka dugo postojanje, Škola je svoju djelatnost obavljala u 11 područnih odjeljenja – sada nastavu realizuje u matičnoj ustanovi i tri područne, u Miločanima, Rastovicu i Orahu. Među bivšim učenicima su poznata imena iz svijeta nauke, kulture, umjetnosti, sporta, politike. Njihovim stazama uspjeha koračaju mlade generacije, koje pohvalama i medaljama osvojenim na raznim konkursima i takmičenjima nastavljaju višedecenijsku tradiciju. Kako nekada, tako i sada, nastavnici i Uprava Škole kroz odgovoran i posvećen vaspitno-pedagoški rad stvaraju ambijent i uslove za realizaciju kvalitetnog nastavnog procesa, istakla je direktorka Milena Krtolica, na ceremoniji upriličenoj povodom Dana škole.

Učenici su pripremili bogat kulturno-umjetnički program, kome su prisustvovale brojne zvanice iz javnog, kulturnog, prosvjetno-pedagoškog, sportskog i privrednog života Grada, kao i kolege u penziji, bivši direktori i roditelji. Bila je to prilika i da se nagrade najbolji učenici – nosioci diplome Luča: Nikolina Bojanić, Nina Mijanović, Andrej Samardžić, Nenad Andrić, Ana i Jovana Đorojević, Nikolina Orbović i Balša Vujičić. Njima je diplome uručila i na uspjehu čestitala direktorka Škole.

Uručene su i zahvalnice prijateljima Škole – Mileti Božoviću, legendi nikšićke i crnogorske atletike koji je donirao zemljište za potrebe izgradnje sportskog terena pored Područnog odjeljena u Miločanima; Nataši Dacić, direktorki Škole stranih jezika Poliglot, koja drugu godinu za redom 4 polumaturanta nagrađuje jednogodišnjim besplatnim kursom engleskog jezika; TO Nikšić, koja je organizovala besplatne izlete za učenike, MKI Alter Modus, za donaciju u vidu košarkaških tabli za otvoreni teren za potrebe škole u Rastovcu, Radomanu Pavlićeviću, vlasniku firme Erlang, Vuku Đorojeviću, predsjedniku MZ Vidrovan, bivšoj učenici i arhitektici Dragani Pantović Nikčević, koja će pomoći izradu plana rekonstrukcije fiskuturne sale, kao i Savjetu roditelja, na saradnji i doprinosu u ostvarivanju vaspitno-obrazovnih ciljeva.

Mina Gezović

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA