Popović: Pred nama svijetla evropska budućnost koju ćemo izgraditi zajedno

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom obraćam vam se povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore. Na ovaj dan, prisjećamo se naše istorije, kulture i tradicije, i slavimo suverenitet naše voljene domovine, poručila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović.

“Još 1878. godine, na Berlinskom kongresu, Crna Gora se izborila za svoju nezavisnost, potvrdivši svoj status među evropskim nacijama. Ovaj trenutak u našoj istoriji predstavlja simbol naše hrabrosti i odlučnosti da sačuvamo svoj identitet i suverenitet”, navela je u čestitci.

Ovaj istorijski trenutak i naša neprestana borba za slobodu i nezavisnost, prema njenim riječima, nas obavezuju da nastavimo svoj put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

“Kao narod koji dijeli evropske vrijednosti, posvećeni smo jačanju demokratije, vladavine prava i ekonomskog napretka. Stoga, članstvo u Evropskoj uniji je naš prirodni cilj i važan korak ka obezbjeđivanju trajnog mira i prosperiteta za sve naše građane. Danas smo ponosni na napredak koji smo postigli kao slobodna i nezavisna država, a pred nama je svijetla evropska budućnost koju ćemo izgraditi zajedno, na temeljima slobode, pravde i solidarnosti”, poručila je Popović.

foto: skupština.me

NIKŠIĆ PROGNOZA