Danas na Sajmu knjiga promocija knjige „Toma Zdravković – zapisano u vremenu“ Nikole Kankaraša

Premijerna promocija knjige „Toma Zdravković – zapisano u vremenu“ novinara Radio televizije Nikšić Nikole Kankaraša biće održana danas u 17 sati u okviru 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.

Na promociji, u konferencijskoj sali Sajma, u Tržnom centru Big Fashion u Podgorici, će govoriti direktor RTNK Nikola Marković, reditelj Branko Baletić, glavna urednica Nove knjige Jelena Krsmanović i autor.

Izdavači knjige posvećene jednom od najvećih jugoslovenskih boema – pjesniku duše i kafane Tomi Zdravkoviću su beogradsko Kosmos izdavaštvo, podgorička Nova knjiga i Radio televizija Nikšić.

Lekturu i korekturu uradio je mr Goran Radojičić, dok su recenzenti novinari i književnici Raša Tomanović i Aleksandar Saša Gajović.

Kankaraš je bio stručni konsultant na dokumentarnom filmu „To je Toma“, a knjiga je rezultat višegodišnjeg istraživanja biografije i stvaralaštva jedne od najvećih zvijezda jugoslovenske narodne muzike.

O Zdravkoviću govore članovi njegove porodice, prijatelji i kolege: Zoran Kalezić, Branko Baletić, Erna Perić, Aleksandar Aca Ilić, Milutin Popović Zahar, Željko Samardžić, Žarko Laušević, Siniša Škarica i drugi. Svjedočanstva i sjećanja sagovornika dočaravaju fotografije iz dokumentacije lista „Borba“, Radio Beograda, fotografa Goranke Matić, Milorada Miće Isailovića i Zorana Kuzmanovića Munje, te brojnih privatnih kolekcija.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA