Najmlađi crnogorski fudbaleri blistaju na prestižnom turniru u Budimpešti

Selekcija najboljih mladih fudbalera Crne Gore – 2014. godište, osvojila je prvo mjesto u grupnoj fazi na međunarodnom turniru ,,Budapest youth cup” u glavnom gradu Mađarske.

Radi se o elitnom turniru za mlađe kategorije koji se igra u nekoliko formata, u zavisnosti od jačine: Liga šampiona, Liga Evrope, Liga konferencija i Fer-plej liga. Naši najtalentovaniji dječaci, koji nastupaju pod imenom Drezga, u konkurenciji 36 ekipa u Ligi šampiona, ostavili su iza sebe dječake iz evropskih velikana poput Barselone, PSV-a, Fejnorda… i sjutra će se boriti za medalju.

Za selekciju najboljih desetogodišnjaka iz Crne Gore, čiji je selektor Lazar Martinović a treneri Janko Vukčević i Miroje Jovanović, igraju: kapiteni Nedim Pepić i Đole Vukoje, zatim Andrija Simović, Nikolaj Đuranović, Petar Jokanović, Sava Čađenović, Ilija Vukoje, Balša Sekulić, Andrej Vujović, Aleksa Aleksić i Ratko Baranin.

Istovremeno, selekcija dječaka – 2015. godište, sa trenerom Mirojem Jovanovicem, plasirala se u završno takmičenje za Ligu Evrope, što je ogroman uspjeh i te generacije.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA