(FOTO) Otvorena sezona: DMEN udahnuo proljećni sjaj „Eko parku Blace“

Iz Društva mladih ekologa (DMEN) saopštili su da su tradicionalno, kao i svakog proljeća, radili na uljepšavanju „Eko parka Blace“.

„Naravno, kao i do sada, najzaslužniji za proljećni sjaj parka je Milo Radović. U proteklih mjesec dana sađeno je novo drveće i ukrasno rastinje, obnavljane su i farbane klupe i stolovi, obnavljane su info table na prilazu eko parku, uklanjan je korov…“, navode iz DMEN-a.

Sve te aktivnosti, prema njihovim riječima, bile su uvod u zvanično otvaranje devete sezone u našem i vašem parku a to ove godine simbolično radimo na Dan planete zemlje.

Iz DMEN-a apeluju da svi koji posjećuju park obrate pažnju na očuvanje sadržaja, mobilijara i mladog rastinja. „Devastacija, nekada i namjerna, je prisutna uglavnom tokom maja i juna i iz godine u godinu sve nam veći problem predstavlja održavanje.“

„Ovom prilikom pozivamo kreativne građane da nam se sa svojim idejama i materijalima pridruže u volonterskim aktivnostima kako bi park postao još ljepši“, zaključuju u saopštenju.

Eko park Blace je NVO Društvo mladih ekologa formiralo 2015. godine u prekrasnom prirodnom ambijentu Studenačkih glavica. Od tada se svake godine realizuju različite aktivnosti u smjeru unapređenja stanja i održavanja parka.

Foto: DMEN

NIKŠIĆ PROGNOZA