Danas i u nedjelju izmijenjen željeznički saobraćaj na relaciji Nikšić-Podgorica

Željezničkog saobraćaja na relaciji Nikšić-Podgorica-Nikšić danas i u nedjelju, 7.aprila biće izmijenjen, kazala je za RTNK Jelena Jovanović PR Željezničkog prevoza Crne Gore.

Jovanović je istakla da će danas i u nedjelju iz Podgorice saobraćati vozovi u 18,30h i poslednji polazak i iz nikšića prvi jutarnji voz i poslednji voz.

„Svi oni vozovi koji su po redu vožnje u periodu od 8-18h biće pokriveni autobuskim prevozom, što znači da će umjesto tih vozova saobraćati autobusi u našoj organizaciji u potpunosti po važećem redu vožnje sa željezničkih stanica i naravno po istim cijenama karata“,kazala je Jovanović. .

Razlog izmjene režima linija za danas i u nedjelju su radovi koje na dalekovodima u blizini pruge izvodi Crnogorski elektroprenosni sistem.

Inače, na liniji Podgorica-Nikšić ima pet polazaka svakodnevno iz oba pravca. Jovanović je podsjetila da je na toj liniji cijena karte u jednom pravcu svega 1,5 euro, a mjesečne 35 eura.

-Imamo brojne popuste, poput popusta za studente i mlade. Djeca do 6 godina prevoze se besplatno, za lica starija od 60 godina i penzionere popust je od 30 odsto, a stariji od 75 godina imaju besplatan prevoz“, naglasila je Jovanović.

foto:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA