(VIDEO) Dom za stare u Nikšiću obilježio godinu od prijema prvih stanara

Povodom obilježavanja prve godišnjice rada Doma za stare u Nikšiću, u toj ustanovi upriličena je svečanost u prisustvu resorne ministarke, predsjednika opštine Nikšić, kao i brojnih zvanica.

Marta prošle godine Dom za stare u Nikšiću primio je prve stanare.

Prisutna je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, kao i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa saradnicima.

Povodom obilježavanja prve godišnjice postojanja ustanove, vd direktorice Jelena Banjević čestitala je zaposlenima i korisnicima za njih značajan datum, ističući zalaganje i trud koji svi zajedno ulažu kako bi omogućili korisnicima spokojnu starost.

Predstavljen je i prvi broj biltena Doma starih Nikšić pod nazivom „Treće doba“ koji je, kako navode, inicirala korisnica Mirjana Drašković, dok je Miro Gvozdenović, jedan od prvih korisnika ustanove, emotivnim govorom izrazio zadovoljstvo uslugom ističući da je u domu sve na svom mjestu.

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić istakla je značaj i dobru saradnju ministarstva i Doma za stare Nikšić.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je godišnjicu i izrazio zadovoljstvo načinom funkcionisanja Doma.

Banjević se zahvalila prijateljima i donatorima na pomoći u prethodnoj godini i najavila značajne donacije za naredni period a sve u cilju unapređivanja usluga.

Unapređivanje uslova života korisnika će i u narednom periodu biti prioritet ustanove, ističe Banjević.

Maja Lalatović

Foto/video: RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Stanar doma Miro Gvozdenovic bio je moj profesor u Masinskoj Tehnickoj Skoli u Sarajevu koji mi je ostao u najljepsoj uspomeni. Miru i svim ostalim stanarima doma zelim dobro zdravlje i dug zivot.

NIKŠIĆ PROGNOZA