URA: Ništa od eksperata, Mujović potvrdio da će kontrolu nad energetskim sektorom preuzeti PES i DPS

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović u sinoć održanoj televizijskoj emisiji  i sam priznao da je namjera 44. Vlade da se u Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore(EPCG), suprotno obećanju koji je Spajić dao građanima, izabere većina članova Odbora direktora ispred političkih partija, četiri od sedam, a da preostala tri člana budu tzv. eksperti, „iako se već sada zna da i ta tri preostala člana će doći iz redova DPS-a i da je dogovor da se na mjestu izvršnog direktora EPCG nakon toga izabere takođe kadar bivšeg režima Ivan Bulatović.“

Oni su istakli da je time Mujović i sam potvrdio da će kontrolu nad energetskim sektorom preuzeti PES i DPS, a da će u svemu tome pojedini članovi koalicije ZBCG i SNP-a u zamjenu za par fotelja izigravati dekor očuvanja izborne volje građana.

„Mujović ima jasan zadatak od prvog dana svog mandata da se na ključne pozicije u energetskom sektoru izaberu kadrovi bivšeg režima kojima i sam pripada, kao miljenik Duška Bjelice i ministarke iz Vlade Duška Markovića, Dragice Sekulić“, kazali su iz GP URA.

Kako navode, na taj način bi bila obezbijeđena buduća manjinska podrška DPS-a za Spajićevu Vladu, kao i poslušni kadrovi u energetskom sektoru, koji ne bi bili smetnja Spajićevom naumu da proda akcije EPCG.

IZ URA-e podsjećaju da je upravo jedna od prvih izjava ministra Mujovića bila da treba prodati akcije Elektroprivrede Crne Gore, kao i da struja nije socijalna kategorija i da njenu cijenu treba povećati.

Dodaju da je te Spajićeve i Mujovićeve želje onemogućila većina članova Odbora direktora EPCG koje je izabrala Vlada Dritana Abazovića, zbog čega Spajić i Mujović žure da ih što prije smijene i u svemu tome ne prezaju ni od toga da to učine preko anti-ustavnih izmjena Zakona, na šta je ukazao i predsjednik države Jakov Milatović kada ih je vratio nazad u skupštinsku proceduru.

„Mujović se ne plaši niti zelenih, niti šarenih, niti malih, niti velikih, već istine, jer zna da ona nije na njegovoj strani, a sve će manje biti i u narednim danima“, poručili su iz URA-e.

Foto: GP URA

NIKŠIĆ PROGNOZA