Kontrola optužnice u aferi „Plantaže“ odgođena šesti put

Kontrola optužnice u slučaju „Plantaže“ u podgoričkom Višem sudu odgođena je za 23. februar. Kako saznaje TVCG, jedan od okrivljenih angažovao je novog branioca, koji je tražio odgađanje ročista radi upoznavanja sa spisima predmeta.

Početkom marta prošle Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu, a bivše čelnike Plantaža tereti za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Podsjećamo, Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Sead Šahman, Đorđije Rajković i Dušan Perović uhapšeni su u julu 2022. godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju, donoseći odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između kompanija – „Plantaže“ i „OMP Engineering“.

Mjesec i po kasnije, lisice na ruke stavljene su i Verici Maraš koja je, kako se navodi u optužnici, izvršila očigledno štetnu odluku okrivljenih.

Danas se svi brane sa slobode od optužbi SDT-a koje ocjenjuje da je kompaniji „OMP Engineering“ pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od oko 385.000 eura, a Plantažama nanesena šteta.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA